Fyns Politi afholdt torsdag en omfattende færdselskontrol på Fyn, Langeland og Ærø. Den såkaldte udvidede rutinekontrol begyndte klokken 10 og sluttede klokken 16. Flere tusind køretøjer er blevet stoppet og kontrolleret.

Der var i alt 62 skiftende kontrolsteder i løbet af aktionen. De var fordelt rundt på hele Fyn, Langeland og Ærø. Fire af dem var tungvognskontroller på det fynske motorvejsnet.

Blandt de mange færdselsforseelser, kontrollen afdækkede, var en bilist, der førte bil, selv om han er frakendt sit kørekort. Hans bil blev beslaglagt. Kontrollen afslørede også fire bilister, der kørte spirituskørsel.

Fandt bil med formodede tyvekoster
En af de første biler, politiet stoppede, var en varebil fra Litauen. Den viste sig at være fyldt med nye mobiltelefoner, nye pc’er samt en lang række andre genstande. De to mænd og to kvinder, der var i bilen, er alle blevet anholdt og sigtet for tyveri.

-Vi er nu i gang med at undersøge, hvor de mange ting i varebilen stammer fra. Så længe efterforskningen er i gang, så kan jeg ikke gå i yderligere detaljer om sagen, siger politikommissær Kenneth Taanquist fra Fyns Politi, der var leder af dagens aktion.

Kontroller i alle kommuner
Tidligere har de udvidede rutinekontroller være centreret omkring den fynske motorvej. Men denne gang valgte Fyns Politi at gøre det anderledes.

-Vores erfaringer fra de tidligere udvidede rutinekontroller har vist, at det kunne give god mening at sprede den udvidede rutinekontrol ud til alle kommuner i hele politikredsen. Dagens resultater viser, at den antagelse var rigtig, siger Kenneth Taanquist.

Det blev der undersøgt for
Under en udvidet rutinekontrol tjekkes personbiler, varebiler, lastbiler, busser og motorcykler for eventuelle overtrædelser af:

  • Færdselsloven generelt
  • Regler om international lastvognskørsel (cabotagekørsel)
  • Køre-/ hviletidsbestemmelser
  • Tungvognsregler ( overlæs, transport af dyr m.m. )
  • Udlændingeloven
  • Miljølovgivningen
  • Våbenloven, lov om sprængstoffer og fyrværkeri
  • Narkotikalovgivning
  • Straffeloven

Det var fjerde gang, Fyns Politi holder en såkaldt udvidet rutinekontrol . Aktionen blev gennemført i samarbejde med Skat, Trafikstyrelsen og Fødevarestyrelsen, Rigspolitiets Tungvognscenter Syd og Øst, Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi.

Ved den udvidede rutinekontrol den 11. september 2014, der var koncentreret omkring motorvejen og det omkringliggende vejnet, blev knap 2.000 køretøjer undersøgt.