Tæt på 14 millioner. Så meget lagde danskerne søndag i indsamlingsbøsserne, da Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling fandt sted.

– Vi er dybt taknemmelige for befolkningens vilje til at hjælpe, som altid er stor. Og i år endda større end sidst vi ringede på, siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen i en pressemeddelelse fra Folkekirkens Nødhjælp.

Vi støtter mere når vores værdier er under pres
Indsamlingen i år ser ud til at give over to millioner mere end i 2016. Når flere vælger at støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde er indtrykket, at det skyldes, at verden i disse år er under forandring og konflikterne kommer tæt på.

– Vi har kunnet mærke, at danskerne reagerer med handling, når de kan se, at der er værdier, som er under pres rundt om i verden. Og så har mange hørt FNs appel netop i denne weekend om at gøre noget nu for at forhindre den sultkatastrofe, som er undervejs i flere lande i Afrika.

Birgitte Qvist-Sørensen glædes over de mange frivillige indsamlere, som er gået fra dør til dør og de indsamlingsledere, som har brugt uger og måneder på at planlægge den store i indsamling.

– Uden danskerne kunne det her ikke lade sig gøre. De viser igen og igen en ufattelig energi og ny opfindsomhed for at samle ind til arbejdet rundt om i verden, siger generalsekretæren.

Pengene fra årets indsamling går både til katastroferne og til Folkekirkens Nødhjælps langsigtede arbejde, som kan skabe en fremtid med håb for verdens fattigste.

Folkekirkens Nødhjælps formål er at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv.

Folkekirkens Nødhjælp har sine rødder i den danske folkekirke, men arbejder der, hvor nøden er størst, uden hensyn til religion, køn, race eller politisk overbevisning.