De næste tre dage vil Tungvognscenter Syd fra Sydøstjyllands Politi sætte massivt ind for at tjekke tunge køretøjer i det sydlige Jylland og på Fyn. Mandag morgen klokken 09.30 gik den omfattende politikontrol i gang, hvor også Trafik-, Miljø- og Fødevarestyrelsen, det veterinære rejsehold, Forsvaret, SKAT og Beredskabsstyrelsen deltager.

’Vi indleder i dag en massiv kontrol af denne type køretøjer i samarbejde med flere myndigheder, fordi vi på den måde kan få kigget på flere områder, end det der har betydning for trafiksikkerheden,’ fortæller lederen af aktionen, politikommissær Stig Simonsen og uddyber: ’Det er hverken i orden at køre for hurtigt, ikke at overholde køre- hviletidsreglerne eller behandle de dyr man kører rundt med dårligt,’

I dagens multikontrol vil der derfor blive kigget efter rigtig mange ting, herunder køretøjets stand og kørekortsforhold, eventuel spirituskørsel, hastighed og overholdelse af køre-hviletidsreglerne. Derudover vil der blive set på vognmandstilladelse, transport af dyr, farligt gods og overlæs. ’Der vil også være en særlig opmærksomhed på cabotagekørsel og anden form for social dumping inden for tungvognsbranchen’, understreger politikommissær Stig Simonsen.