Tungvogncenter Syd var mandag på kontrol bl.a. på den Midtjyske motorvej ved hærvejsrastepladserne og en polsk indregistreret lastbil blev standset for kontrol. I forbindelse med kontrollen blev politiet opmærksomme på, at lastbilen havde optegnet hvil indtil kort inden standsningen. Men politifolk fra Tungvognscenter Syd er ikke sådan at snyde, og et hvil kort inden standsningen på motorvejen var ikke særligt sandsynligt.

Den polske chaufføren blev derfor forholdt, at politiet have mistanke om at han brugte en magnet til at påvirke lastbilens udstyr, hvilket han hurtigt erkendte. Der var dog noget ved hans forklaring, som stadigt ikke hang sammen, og derfor blev der tilkaldt en tekniker. Han kunne konstatere, at der var blevet foretaget et indgreb i lastbilens ledningsnet, hvor man havde sat en kontakt ind, som kunne slukke for signalet til det tekniske udstyr, der bl.a. dokumenterer om køre/hviletidsreglerne overholdes under den enkelte kørsel.

Den polske chaufføren erkendte forholdet og blev frakendt førerretten ubetinget i 6 mdr.

Ved en anden kontrol på den Midtjyske Motorvej samme sted, nu af en dansk lastbil, kom der en hurtigt tilståelse om kørsel på en anden mands førerkort. Det sad nemlig i tachografen ved kontrollen, hvorfor den danske chauffør valgte at lægge kortene på bordet med det samme. Han valgte efterfølgende, at erkende ydereligere 4 kørsler på anden mands førerkort.

– I denne sag lægges der op til 20 – 30 dages fængsel, oplyser politiet.