Lørdag den 6. januar var der pigefodboldstævne i Elbohallen, i alt 75 hold og ca. 450 fodboldpiger skulle dyste om hvem der var bedst. Holdene var delt op i en eliterække samt en bredderække og de deltagende hold var fra U12 til U16. Fredericia Avisen kiggede forbi et par timer for at se, hvordan det hele løb af stablen, samt også høre lidt mere om fodboldstævnet, der startede ud med at skulle være et lille, lokal event og endte med at blive et kæmpestort stævne med hold fra hele Danmark som deltagere.

Jeg ankom lidt før klokken 13:00 og her havde stævnet været i gang siden kl 08.30, begge haller var i brug og der var tætpakket på tilskuerpladserne. Rundt omkring i gangene og bag målene var der piger, som forventningsfuldt og spændt varmede op med og uden bold og overalt var der smilende, glade mennesker samt svedende og travlt udseende trænere, der havde deres taktikblokke under armene.

Jeg gik ind på stævnekontoret for at sludre lidt med en travl men positiv og glad Jens Martin Steenhold. Han er TSIF pigeformand og tovholder på hele arrangementet

Der var liv og glade dage i Elbohallen. Foto: Freja Astrid Mille Jensen

Jeg spurgte lidt indtil det hele og om hvordan stemningen havde været indtil videre.

Jens svarede begejstret: ”Her har været en konge stemning hele dagen, nogen er kørt hjemmefra klokken seks i morges og har deres sidste kampe senere i eftermiddag men de er super glade og tilfredse. Vi er over 30 frivillige i dag, det hele startede med første kamp kl 08.30 og vi forventer sidste kamp omkring klokken 21.00 i aften så der er tryk på.”

Hvor lang tid har det taget at forberede det stævne her?

”’Det har taget godt tre måneder at gøre det hele klar, vi startede egentligt ud stille og roligt i det små og forventede en 20-30 hold ville komme, men det hele stak lige pludselig helt af og vi er 75 tilmeldte hold. Her er kommet hold fra Aalborg, Hillerød og Frederiksberg, ja og hele Fyn og Jylland for at være med i dag, vi har sågår måtte sige nej til hold. fordi vi ikke havde plads til flere.

Der var mulighed for at vinde flotte præmier til alle holdene ved stævnet i Elbohallen. Foto: Freja Astrid Mille Jensen

Kan man vinde noget?

”Der har været en fantastisk opbakning, og vi har fået sponsorater på forskellige gode ting til en samlet værdi af godt 76.000,00 kroner. Vi har masser af gode præmier til spillerne, og vi har også lavet en sjov ting for de deltagende trænere. De får i hver række mulighed for at være med til at skyde på overligger, de skal med andre ord prøve at ramme overliggeren og den, der kan ramme overliggeren på et skud længst ude fra, vinder en billet til Rock Under Broen.”

Der kom bud efter Jens, han skulle ind og overrække priser og ros. U15 pigerne fra TFIS, som Jens træner skulle derefter i kamp, jeg takkede således for sludren og alt imens han skyndte sig ind i hallen gik jeg ud og snakkede lidt med folk rundt omkring, mange var kommet langvejs fra. men havde kun rosende ord til overs for stævnet og det så ud til ingen havde fortrudt de var kommet, der var med andre ord en fantastisk positiv summen overalt.

Jeg havde fornøjelsen af at følge et par kampe, pigerne var bare dygtige til at spille bold, der var hæl og tå og jubelråb og seriøsitet, der blev gået til stålet.

Jeg havde aftalt med Jens at tale med ham igen efter stævnets afslutning, jeg spurgte ham her om hvordan det alt i alt var gået og om det havde været besværet værd.

Jens fortalte glad: ”Stævnet har været den fedeste oplevelse. Piger, forældre og ikke mindst trænerne har alle været glade. Vi ville bare lave et lille, men super godt pigestævne, men det endte med mere end fuldt booket. Vi har fået så mange tilkendegivelser fra piger og trænere, hvor de også allerede nu siger, at de er klar til næste gang og næste år. Så alt arbejdet og forberedelse føles nu som ingenting, når pigerne er glade. Det er det som har været hele missionen. Pigerne tabte flere gange mælet da de fik præmierne. De aldrig før har vundet oplevelser til holdet som eksempelvis, Grand Prix dag fra RaceSyd, billetter til Rock Under Broen, teenage ansigtsbehandling fra C Beauty Care og meget mere.”

Til sidst listede jeg følgende spørgsmål ind, hvordan gik det Jens’ hold.

Jens svarede stolt: ”Mine piger blev nr. 7 i en U15 pulje som var utroligt flot besat og hvor niveauet var ufatteligt højt. Spillet var en nydelse at se på og holdene var spækkede med landsholdsspillere.”

Træneren Jens med U15-pigerne. Foto: Freja Astrid Mille Jensen

En stor succes for TFIS og for ungdoms pigefodbold, det er tydeligt at interessen for pige/kvinde fodbold er stor og stadigt voksende.

Viva Las Taulov.