Mandag den 22. juni hejser de specialuddannede kystlivreddere fra TrygFonden Kystlivredning igen flaget i livreddertårnet på Østerstrand og åbner for badesæsonen 2015. De kommende otte uger vil livredderne hver dag holde øje med alle badegæsterne og give gode råd til at passe på sig selv og hinanden i vandet.

Livredderne åbner 37 livreddertårne fordelt over hele landet, som er åbne hver dag fra kl. 11 til 19. Hvis man kigger forbi livreddertårnet, deler livredderne gratis malebøger og baderådsfoldere ud, så forældre og børn har noget at underholde sig med på stranden, som samtidig giver anledning til en snak om badesikkerhed.

 

Vejret er afgørende for livreddernes travlhed

De danske strande plejer at være velbesøgte, når sommervejret står på sol og høje temperaturer, så livredderne er klar til at tage imod lokale og turister, som skal have sig en frisk dukkert. Hvis vejret bliver lige så strandvenligt som sidste sommer, kan livredderne se frem til nogle meget travle uger.

  • Travlheden for livredderne på strandene er naturligvis meget afhængig af vejret. Sidste sommer var fantastisk, hvilket betød, at livredderne gennemførte 60.760 indsatser i hele landet, som bl.a. omfattede almindelig førstehjælp ved forbrændinger efter brandmænd, dehydrering og bistik. Der var 31 aktioner, hvor i alt 47 personer kom i nød og måtte reddes i land af livredderne, så der er brug for livredderne til både at forebygge ulykker ved strandene og til at gribe ind, når der opstår livsfarlige situationer, siger René Højer, områdechef for sikkerhed og ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

 

Vælg en strand med livreddere

Livredderne holder øje med badegæsterne i vandet, men de er også klar med førstehjælpskassen, hvis der fx er brug for plaster eller forbinding, og de kan advare, hvis strøm- og vindforhold gør det farligt at gå i vandet. Derfor er der god grund til at vælge en strand med livreddere, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

  • Selv den bedste svømmer kan komme i vanskeligheder, og derfor vil vi anbefale, at man vælger en strand med livreddere. På strandene markerer to rød-gule flag i strandkanten, hvor livredderne holder særligt øje. Så hvis man bader imellem flagene, får man ekstra tryghed, siger Anders Myrhøj.

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning er på Østerstrand hver dag indtil den 15. august.