Det er ikke noget nyt at den nuværende amerikanske præsident, Donald Trump, er meget glad for Twitter. Men efter i knap en uge at have været ude af syne i offentligheden, dukkede han i weekenden atter op på scenen. Først med et relativt beskedent pressemøde uden de store armbevægelser, men om søndagen fik vreden frit spil.

Først skriv Trump at Joe Biden havde vundet valget.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1327956491056279552

Det fangede flere amerikanske medier, der begyndte at skrive historier om at Donald Trump endelig havde anerkendt, at han havde tabt præsidentvalget. Men i løbet af få timer gik Trump løs med flere retweets af konspirationsteorier, udokumenterede anklager om valgfusk og endeligt trusler om retssager. Endeligt slog han fast, at han ikke kommer til at acceptere nederlaget til den nuvalgte og kommende præsident, Joe Biden.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1327979630477922304

Indtil videre har Det Hvide Hus på grund af Trumps manglende anerkendelse af valgresultatet ikke kunnet begynde den normale overgangsfase til det systemskifte, der skal finde sted i januar 2021. I USA skifter man stort set også alle de centrale ledere i embedsapparatet ud samtidig med at man indsætte en ny præsident, og derfor er det normalt at en forhenværende og ny administration samarbejder omkring magtskiftet. Dette sker så ikke på nuværende tidspunkt.

Der er forløbigt ingen af de påståede retssager om valgfusk, der har kunnet komme videre i det amerikanske retssystem. Lørdag demonstrerede pro-Trump aktivister i Washington mod det de påstår er valgsvindel, men ingen af delstaterne har kunnet bekræfte, at der har været tale om valgsvindel. På nuværende tidspunkt har Joe Biden 306 valgforordnede mod Donald Trumps 232. Donald Trump bliver den første præsident, der går af med påstanden om at det skyldes valgsvindel.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer