Agon Mucolli spillede en stor kamp for FC Fredericia, og kronede det med en flot kasse, der var med til at sikre FC Fredericia en sejr på 3-2 mod Hvidovre. Dermed er FC Fredericia tilbage på førstepladsen i NordicBet Ligaen.

FC Fredericia tog søndag imod Hvidovre, og skulle forsøge at komme tilbage på rette køl i NordicBet Ligaen. Ikke siden d. 1. september er det blevet til en sejr i landets næstbedste række for FC Fredericia, der siden har spillet to uafgjorte opgør mod Nykøbing, Skive og senest blev det til et nederlag til Fremad Amager.

Derfor var FC Fredericia forud for opgøret på tredjepladsen efter, at holdet ellers havde indtaget førstepladsen i et par runder, men med en sejr mod Hvidovre kunne FC Fredericia komme tilbage og været rækkens førehold.

Til at forsøge og få sejren i land havde Jonas Dal igen amerikanske Steven Enna til rådighed, og det gav følgende startopstilling:

Alexander Nybo
Jacob Buus – Erik Nissen – Christian Ege Nielsen – Nicolaj Ritter
Andreas Oggesen – Mathias Gertsen
Anders Holvad – Kristian Kirkegaard – Agon Mucolli
Steven Enna

Hvidovre er på 11. pladsen, og vi skal tilbage til d. 6. september for at finde deres seneste sejr, som var mod Skive på 4-2. På Hvidovre-mandskabet, der trænes af den tidligere landsholdsspiller Per Frandsen, er der et par spillere, som springer i øjnene. I front har de den tidligere Brøndby-angriber Nicolaj Agger, som har fundet vejen til netmaskerne fem gange, og i defensiven har Hvidovre til denne sæson fået tilgang af endnu en tidligere Brøndby-spiller, Daniel Stenderup.

Per Frandsen havde til opgøret mod FC Fredericia valgt følgende startopstilling:

Filip Djukic
Christopher Østberg – Daniel Stenderup – Mike Mortensen – Rasmus Larsen
Magnus Fredslund – Mikkel Nøhr
Lirim Qamili – Nicolaj Agger – Oscar Buch
Stefan Nygaard – Nicolaj Agger

Dermed måtte Hvidovre undvære den rutinerede offensive tekniker, Kim Aabech, der er ude med en skade. Hvidovre klarede sig i starten fint uden den rutinerede tekniker, men det var FC Fredericia der fik kampens første chance.

Det skete efter otte minutter, da FC Fredericia spillede sig igennem i højreside. Kristian Kirkegaard smækkede et fladt indlæg ind i feltet, og efter tilfældigheder havnede bolden ved Andreas Oggesen, der med det rette træf på bolden burde have bragt FC Fredericia i front, men han ramte bolden skævt og skød langt over.

Et par minutter senere var det Hvidovres tur til at være farlige. Det skete i foribndelse med et frispark, som Jacob Buus begik i højreside på kanten af feltet. Frisparket smækkede Mikkel Nøhr indover, og ved bagerste stolpe fik en Hvidovre-spiller ram på bolden, men forsøget røg i sidenettet.

14 minutter inde i opgøret kom FC Fredericia foran. Agon Mucolli fik bolden i venstreside og kørte mod mål. Fra kanten af feltet forsøgte bysbarnet sig med at sparke bolden mod det lange hjørne, og det lykkedes til perfektion, da skuddet strøg i mål til 1-0.

Mucolli fortsatte med at være i hopla. Efter 21 minutter afdriblede Mucolli tre Hvidovre-spiller, og det gav assosiationer til Lionel Messi, men det var altså Agon Mucolli fra FC Fredericia, som var på spil. Efter dribleturen affyrede Mucolli et skud, men det blev blokeret.

Efter 29 minutter blokerede Hvidovre også bolde, men det var på ulovlig vis med hånden. Dommer Jesper Nielsen pegede resolut på straffesparkspletten, og sparket omsatte Anders Holvad på sikker vis og bragte FC Fredericia foran 2-0.

Bedst som det lignede, at FC Fredericia var i kontrol slog Hvidovre til efter 36 minutter. I første omgang reddede Alexander Nybo en stor chance fra Lirim Qamali, der blev pareret ud til hjørnespark. På hjørnesparket fik Stefan Nygaard taget bolden til sig og bankede den mellem venner og fjender i mål til 2-1.

Mere skete der ikke i første halvleg, som FC Fredericia dominerede, og imodsætning til de foregående kampe, havde god afstemmelse i den defensive organisation.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

FC Fredericia startede ud med at presse på for endnu en scoring, og havde flere store tilløb til chancer, da Filip Djukic i Hvidovre-målet ikke virkede sikker.

Målet kom ikke, og i stedet udlignede Hvidovre efter 52 minutter helt ud af ingenting. Hvidovre slog kontra, og så var Lirim Qamili klar i feltet, og fik sat bolden i mål til 2-2.

I de efterfølgende minutter virkede FC Fredericia en anelse groggy, men de stod imod Hvidovres pres og i stedet for at indkassere endnu et mål slog FC Fredericia til efter 62 minutter. Et hjørnespark fra Nicolaj Ritter havnede bolden hos Christian Ege, der fik prikket bolden over stregen til 3-2.

Med et kvarter tilbage af kampen burde Agon Mucolli have fordoblet føringen. Han driblede mellem to mand i venstreside og trak ind i feltet, hvor han afdriblede yderligere to spillere og kom fri. Afslutningen mod Djukic’ mål var dog ikke af samme kvalitet, og derfor reddede Hvidovre-keeperen nemt forsøget fra den frie position.

FC Fredericia havde flere muligheder for at lukke kampen, men den sidste skarphed manglede. Trods et stormløb mod FC Fredericia i slutminutterne fik fredericianerne afværget det sidste Hvidovre-pres og kørte sejren hjem.

Med sejren er FC Fredericia tilbage på førstepladsen i NordicBet Ligaen, hvor Vejle dog har spillet en kamp færre.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia