ALT for damernes kvindeløb blev afholdt onsdag aften, og det var igen en succes med på den anden side af 2.500 deltagere, hvilket er det næsthøjeste i løbets historie i Fredericia.

ALT for damernes kvindeløb finder sted flere steder i landet. I onsdags var turen kommet til Fredericia, hvor de mange kvinder havde start- og målområde på Kastellet.

Som aftenen skred frem begyndte det at regne, samt lyne og tordne, men bortset fra det var det et velafviklet løb.

“Det blev en våd fornøjelse,” griner Ole Nikolajsen, der er den lokale arrangør af Fredericias udgave af ALT for damernes kvindeløb.

“Hvis man ser bort fra regnen var det et forrygende løb. Vi havde ti års jubilæum, og vi har heldigvis fået positive tilbagemeldinger,” fortsætter Ole Nikolajsen.

Regnen fik en lille indvirkning på løbet, men det var i småtingsafdelingen.

“Da deltagerne kom i mål bad vi dem forlade pladsen, da de begyndte at gå i ly under stillads. Vi opfordrede dem til at gå hjem, og det er ærgerligt, da vi havde masser af stande fra forskellige udstillere. Udstillerne var enige i beslutningen,” siger Ole Nikolajsen og fortsætter:

“Undervejs på vores walk-rute var der lidt større frafald, da flere af walkerne udgik undervejs, og formentlig gik hjem. Setuppet fungerede som det skulle, og det er vi glade for.”

I forhold til fremtidige ændringer til ALT for damernes kvindeløb i Fredericia har Ole Nikolajsen et tiltag i støbeskeen.

“Der skal være bedre ind- og udgange af Kastellet, fordi de lange distancer starter før 5 km-ruten. Vi vendte ruten, fordi førhen løb man ned på Østerstrand, og det gav en flaskehals og ændringen har vi fået ros for. Jeg kunne dog se, at der var lidt problemer ved udløbet, og det kan løses ved at sende løberne af sted i mindre grupper,” forklarer Ole Nikolajsen, der generelt oplever en tilfredshed med ALT for damernes løb:

“Sidste år lavede vi et spørgeskema, hvor man kunne rate arrangementet fra 1-10, og så havde vi 10-12 spørgsmål, og vi lå i gennemsnit på 9,3. Fredericia er et af de løb, som klarer sig allerbedst, og det tilskriver jeg, at vi har kompetente hjælpere, der sørger for, at det glider rigtig smooth.”

Ole Nikolajsen har igennem mange år arrangeret forskellige ting, blandt andet store triathlonstævner, men der er ikke den store forskel på at arrangere det og et kvindeløb.

“Varigheden er kortere, men opgaven er den samme. V skal stille kilometerskilte op, og have vejvisere. Det er en let opgave for os, da vi har så meget erfaring. Vi har vores hjælpere, og vi har en trofast skare på +100, der hjælper, og vi har ikke besætningsmangel. Faktisk havde vi til kvindeløbet overskud af hjælpere på dagen,” siger Ole Nikolajsen og slutter af med at fortælle, hvordan det er et arrangere et kvindeløb:

“Det er fantastisk, det er skidesjovt fordi at det er så stille og roligt og alle hygger sig. Vi passer på dem, og tager os godt af dem. Det er en hyggelig dag for os.”

Til at hjælpe med at arrangere ALT for damernes kvindeløb i Fredericia har Ole Nikolajsen et samarbejde med Fredericia Triathlon Team, hvor særligt formand Carsten Andersen er meget inde over. Derudover stiller triathlonklubben hjælpere til rådighed.

http://prinsenafegypten.dk