Sæben er stadig urørt. Det må man konstatere efter FC Fredericias famøse nederlag på 1-7 til FC Roskilde. “Det er bare et nederlag” var reaktionen fra flere i og omkring FC Fredericia, men det var ikke bare et nederlag. Det var ydmygende, ydmygende for både FC Fredericia, sponsorer, fans og andre med tilhørsforhold til klubben, og det kan man ikke løbe fra, selvom der tilsyneladende ikke er kø ved håndvasken blandt FC Fredericias folk.

1-7, ja, du læste rigtigt. 1-7. Det tabte FC Fredericia med. Selv husker jeg, at jeg som knægt så FC Fredericia ydmyge Vejle på Baldersvej med 6-1. Orhan Avdic og hvad de ellers hed dengang forsvarede løven foran stadion med stor ære, og ære var der ikke meget af hos FC Fredericia. Det var en skærende kontrast. Det fredericianske mandskab slog nærmest op i banen, og ventede på kampen blev fløjtet af, og de vågnede op fra deres mareridt.

En dårlig drøm var det dog ikke. Det var virkeighed, og den ville FC Fredericia ikke se i øjnene. Når selv et landsdækkende medie som TV 2 SPORT nævner nederlaget, så ved man, at det ikke bare et normalt nederlag. Det er ikke et man kan snakke sig ud af ved at få hinanden bildt ind, at det bare er et nederlag.

Der skal ses med alvor på det, og der er sandsynligvis også blevet råbt med store bogstaver i omklædningsrummet, men signalet ud af til med at nedtone nederlaget, praler af.

Tre nederlag i træk, og så endda på hjemmebane. Det er et stort ord at kalde det en forbandelse, men to kampe i træk har FC Fredericia leveret en indsats, som de ikke kan være bekendt. Bunden blev nået mod FC Roskilde, der grinagtigt snakkede om, hvordan fredericianerne kunne være tophold med det spil, som de lagde for døren.

FC Fredericia skal videre, men det nytter ikke at snakke udenom nederlaget på 1-7, som var grimt, rigtig grimt.

-PVA-

Annonce