FC Fredericia var foran 1-0 mod Superliga-nedrykkerne Vendsyssel, men på to mål i anden halvleg, hvor målmand Alexaner Nybo var impliceret i dem begge, endte Vendsyssel med at vinde 1-2.

Endelig blev NordicBet Ligaen skudt i gang. FC Fredericias cheftræner havde et par nye kort i ærmet i forhold til den seneste sæson, og det kom også til udtryk i startopstillingen, hvor de nytilkomne Kristian Kirkegaard og Steven Enna startede inde. Samtidig var der fundet plads til Mathias Gertsen, da Dennis Høegh er ude med en skade.

Modstanderne fra Vendsyssel har mistet en del spillere siden deres nedrykning fra Superligaen, men på holdet var der stadig velkendte spillere som Søren Henriksen, Emmanuel Ogude, Andreas Kaltoft og Morten Knudsen, som skulle forsøge at gøre livet surt for FC Fredericia på Monjasa Park.

Otto Pølsemand gør klar til dagens pølsesalg. FC Fredericia – Vendsyssel FF. 28. juli, Monjasa Park. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Kampen startede med et sandt bombardement mod FC Fredericias mål. Efter ti sekunder fik Vendsyssel deres første hjørnespark, og det var starten på en stime af hjørnespark til gæsterne i indledningen, men Alexander Nybo og den fredericianske bastion i forsvaret fik afværget.

Efter at være sluppet med skrækken i indledningen af kampen kom FC Fredericia bedre med, og der var optræk til flere store chancer. Efter otte minutter slap Nicolaj Ritter igennem på venstrekanten og sendte et indlæg ind i feltet. Anders Holvad blev nedlagt, men fløjten fra Aydin Uslu forblev tavs.

FC Fredericia – Vendsyssel FF. 28. juli, Monjasa Park. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Fløjten var ikke tavs få minutter sende, hvor Jacob Buus blev sendt i dybden af Anders Holvad. Inde i feltet var Steven Enna i en favorabel position, men faldt til jorden. Da han var i offsideposition blev der dog fløjtet for det i stedet for straffespark til FC Fredericia.

Da der var spillet en halv time var der for alvor mål i luften. Jacob Buus begyndte at drible rundt foran FC Fredericias felt, men han tabte bolden og så blev Emmanuel Ogude spillet fri, men Alexander Nybo diskede op med en refleksredning og holdt FC Fredericia på nullet.

FC Fredericia – Vendsyssel FF. 28. juli, Monjasa Park. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Målet kom efter 36 minutter. Målet tilfaldt FC Fredericia efter Mathias Gertsen med en genialitet fra venstre side fik spillet Anders Holvad fri i hullet mellem Vendsyssels midterforsvar. Holvad kom fri mod Nicolai Fløs mål, og sendte bolden mellem benene på den fremadstormende keeper, og bragte FC Fredericia i front med 1-0.

Med tre minutter tilbage af pausen var Enna ved at score i sin debut. Et indlæg havnede hos amerikaneren, som ikke fik ordentlig træf på bolden og i stedet endte Flø akkurat med at redde bolden og dermed var pausestillingen 1-0.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Anden halvleg startede som første halvleg. Dødbolde i spandevis til Vendsyssel, og det var ved at give pote for gæsterne efter kort tid. Et frispark fra højre side blev sendt ind i feltet, og Jeppe Svenningsen kom højest og sendte et farligt hovedstød afsted mod Nybos mål, men FC Fredericia-keeperen diskede op med en refleksredning.

I den anden ende forsøgte både Anders Holvad og Steven Enna sig i anden halvlegs indledning, men begge spillere måtte se deres forsøg ryge forbi mål, og i stedet fortsatte Vendsyssel med at presse på for at udligne.

FC Fredericia – Vendsyssel FF. 28. juli, Monjasa Park. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

FC Fredericia lod sig ikke kyse af Vendsyssel-presset. Efter en times spil forsøgte Holvad sig igen, og denne gang var han rigtig tæt på at blive dobbelt målscorer. Han trak ind i banen fra højre side, og sendte et snedigt forsøg afsted med venstrebenet, men den gik millimeter forbi målet.

Efter 68 minutter gik den ikke længere. Efter en dødbold kom Alexander Nybo på mellemhånd og blev underløbet og tabte bolden, da han ville gribe den. Fløjten forblev tavs fra Aydin Uslu og i stedet fik Emmanuel Ogude sendt bolden i mål til 1-1.

FC Fredericia – Vendsyssel FF. 28. juli, Monjasa Park. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

FC Fredericia lod sig ikke i første omgang gå på af udligningen. Fredericianerne fortsatte med at klø på, og havde flere nærgående forsøg, men det var Vendsyssel der med otte minutter igen bragte sig foran.

Tiemko Konate fik mast sig fri af to FC Fredericia-forsvarer og fik sparket bolden ind i det korte hjørn. I den situation så Alexander Nybo igen ikke alt for heldig ud.

FC Fredericia – Vendsyssel FF. 28. juli, Monjasa Park. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

I slutningen af kampen kastede FC Fredericia alt frem, men forgæves. Fredericianerne endte med at tabe sæsonens første kamp med 1-2 til Superliga-nedrykkerne Vendsyssel.

Næste gang FC Fredericia skal i aktion er på søndag, hvor HB Køge er modstanderen på udebane.

https://www.facebook.com/Garage-Burgerbar-601075593674149/