Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen er målløs over mediernes dækning af hendes ord om den fredericianske forsvarsadvokat Mette Grith Stage. Fokus er fjernet fra at beskytte vidnerne til at hylde en ikke objektiv ekspert, mener Bramsen

I går bragte Fredericia Avisen historien om, at Mette Grith Stage var blevet hængt ud af Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen på Danmarks Radio. I dag har vi talt med Trine Bramsen, der er skuffet over mediernes håndtering af sagen.

”Danmarks Radio har begået en fejl. Jeg vil til, hver en tid stå fast på, at man ikke kan kalde Mette Grith Stage for en objektiv ekspert på det område her, når hun lever af at forsvare bandemedlemmer. I går skulle der have været en sag for Landsretten, hvor hun er forsvar for Black Army, men den kom ikke for, fordi et af medlemmerne meldte sig syg,” siger Trine Bramsen og fortsætter:

”Vidner bliver truet på livet, nogle må gå fra hus og hjem, og så skal vi se en advokat, der arbejder for banderne, være den objektive ekspert, det har jeg svært ved at acceptere. Faktum er, at hun har delt merchandise ud i fængslet med logo til de indsatte. Hun beskytter banderne – og sådan er det, det får hun penge for, og det er også okay, men Danmarks Radio bliver nødt til at deklarere, at hun er part i en sag. Mit udfald kom udelukkende ud fra, at hun bliver brugt som ekspertkilde.”

”Jeg har mødt vidner, der er gået fra hus og hjem. Dem som har fået deres liv ødelagt. Det er dem, jeg arbejder for. Det er godt klaret af Mette Grith Stage at få debatten afsporet nu med personangreb mod en politiker, men jeg vil arbejde på Christiansborg for at få debatten tilbage på sporet. Det er da sværere nu at tage diskussionen om, hvordan vi beskytter vidnerne, nu hvor debatten er gået i en anden retning, men det ændrer sig igen.”

Hvis du så skal forholde dig til Mette Grith Stages kritik af forslaget om anonyme vidner, hvad mener du så?

”Jeg mener, at hun ikke har ret. Vi har en veluddannet dommer siddende, som skal afgøre troværdigheden af et vidne. Personoplysningerne er ikke kendt af bandemedlemmet. Det kan vores dommerstand godt styre. Ja, det har jeg faktisk stor tiltro til. Når man i øvrigt vil diskutere retssikkerhed, så kan vi ikke have et retssamfund, hvor vidnerne ikke tør stå frem. Det er lige præcis det, jeg er bekymret for, at banderne kan true vidner, så de ikke tør vidne.  Det er ikke ønskværdigt. Et retssamfund må bygge på, at sandheden kommer frem. Det må forsvarsadvokaten også være enig i,” slutter Trine Bramsen.

 

Comments are closed.