Covid-19 har sat en stopper for en del sport, men en af dem, der ikke har været hårdt ramt er triathlon. Vi har besøgt Fredericia Triathlon Team, hvor vi har talt med formand Carsten Andersen om hvordan klubben håndterer den nuværende situation.

Det er tidligt tirsdag aften. Medlemmer begynder så småt at mødes ved det store Monjasa Park-skilt, og andre steder er der også grupper så man ikke kommer til at overskride forsamlingsforbuddet. Inde i klublokalet sidder Carsten Andersen, der åbner den låste dør og byder AVISEN indenfor i varmen på den råkolde efterårsdag. Temaet for samtalen med Carsten drejer sig om Covid-19, og hvordan det har sat sit præg på triathlon.

»Rent træningsmæssigt kører vi på det niveau vi har set tidligere, men i mindre hold og vi sørger for at overholde forsamlingsforbuddet på ti personer og vi mødes forskellige steder. Rent træningsmæssigt er vi igang, men det er klart, at vi ikke må forsamles mere end ti og det går udover det sociale,« siger Carsten Andersen og konkretiserer med, at man som før corona ikke kan mødes i klublokalet før og og efter træning, og lignende ting.

Det er dog ikke kun det, som Fredericia Triathlon Team har skåret væk. På klubbens matrikel ved siden af Fredericia Idrætscenter og Monjasa Park har klubben lukket ned for deres træningscenter og sauna.

»Vi arbejder på at åbne vores træningscenter igen, da vi har sat skillevægge op. Når det er sket, så har vi regnet ud, at der må være fire derinde ad gangen,« siger Carsten Andersen.

Hvad gør medlemmerne med fitness, mens jeres eget er lukket?

»Vi har et godt samarbejde med Idrætscenteret, hvor vi stiller instruktører til rådighed for dem, og til gengæld får vi lov til at bruge deres faciliteter. De fleste vil dog helst bruge vores eget lukkede lokale, da der er noget andet over det. Når det er forår, og der er klassikere i cykelløb, kan vi eksempelvis tænde for det i tv’et og se det samtidig med, at man er inde i lokalet,« siger fortæller Carsten.

I foråret lukkede alt sport ned, og det betød, at fodboldsæsonen og håndboldsæsonen eksempelvis blev anderledes. I forhold til triathlon har det også været anderledes, men i forhold til de nævnte sportsgrene er sæsonen aldrig for alvor kommet igang stævnemæssigt.

»Der har ikke kørt mange stævner. Der har kun været ét stævne herhjemme siden, at Covid-19 brød ud og de lavede alle mulige tiltag for at lave op til kravene, og de fik alligevel at vide bagefter, at de ikke havde gjort det,« siger Carsten, der til gengæld kan glæde sig over, at den lokale triathlonklub har en skare af trofaste medlemmer, der ikke er bakket ud på trods af corona. 

»Vi har stadig omkring 300 loyale medlemmer, der nyder at komme i klubben. Men vi var faktisk rimelig hurtige til at skyde træningen igang efter nedlukningen, og så lavede vi tilmelding via Facebook for at styre det,« Carsten.

Hvornår tror du, at det hele begynder at blive normalt for jer?

»Jeg håber, at når vi kommer omkring sommerferien begynder der at komme gang i vaccinen så vi kan få en mere normal hverdag. Vi skal have gang i det sociale ellers kunne man ligeså godt træne selv. Kunne vi bare få lov til at forsamles 50, så kunne vi nå langt og begynde med de sociale arrangementer, men så længe der er et forsamlingsforbud på ti, så er det umuligt,« slutter Carsten Andersen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer