Denne weekend står i triathlonens tegn, når atleter langvejs fra skal dyste om sejren i forskellige konkurrencer i Fredericias gader, veje og kanaler, både på elite- og breddeplan, men nu bliver det kun til gader og veje, da svømmeelementet må udgå grundet colibakterier.

Her til aften erfarede Fredericia AVISEN, at der skulle være for høje grænseværdier i vandet omkring kanalerne og Gammel Havn. Det bekræfter Carsten Andersen fra Fredericia Triathlon Team, der er blandt arrangørerne ved det store Fredericia City Tritahlon 2019.

“Grænseværdien af værdien er overskredet. Værdien af colibakterier var så høj, at det ikke er forsvarligt at gennemføre svømmeruten til stævnet denne weekend,” fortæller Carsten Andersen og slutter:

“For ikke så lang tid siden var vandet helt perfekt, så jeg ved ikke, hvad der er, der er kommet til. Det er naturligvis ærgerligt for selve stævnet, men der er ikke noget at gøre ved det, så vi vælger at klø på. Det er ikke første gang, at svømning bliver aflyst til sådanne stævner.”

Der var Fredericia Kommune, der meddelte, at der var for mange colibakterier i bandet, og Fredericia AVISEN forsøger at få en uddybende kommentar fra kommunen.

https://www.facebook.com/events/caf%C3%A9-razz-middelfart/foredrag-morten-spiegelhauer-bag-om-operation-x-cafe-razz/1763579550454511/