Skuret, der i efteråret er blevet flyttet om til et hjørne ved den store parkeringsplads i Norgesgade, fik lørdag en kærlig juletanke fra Treldevejens Genbrug, der donerede to kasser julepynt til deres juletræ. Brugerne var glade for tanken, men de fortalte, at de også ønskede sig mere varme i Skuret.

Det var kommet Treldevejens Genbrug for øre, at der ikke var særlig meget pynt på juletræet, der står ude foran det nye skur. Derfor var formand for Treldevejens Genbrug, Finn Bjerregaard, mødt op ved “Skuret” sammen med Mads Warming, hvor de ved selvsyn kunne se, at juletræet ikke havde særlig meget pynt på.

»Vi havde alligevel fået pynten gratis, så det kostede os ikke noget. Vi fyldte to kasser med noget af det pæneste vi havde, og igår måtte vi fortælle til interesserede i butikken, at det altså var afsat til et formål,« siger Mads Warming.

Juletræet inden, at der kom mere pynt på det. (Foto: AVISEN)

Brugerne af Skuret var glade for, at der blev skænket dem en tanke. Flere af dem kom ud fra deres hellested, hvor de sad og prøvede at få varmen i decemberkulden. De gav sig til at pynte juletræet sammen med Finn og Mads, men det var ikke kun julepynten, der fyldte hos dem. Flere brugere af hellestedet kom hen til AVISEN og fortalte, at det nye skur slet ikke er varmt nok.

Det gamle skur, der lå i Fynsgade, var ifølge brugerne bedre, og ikke mindst varmere. Mellem 15-30 brugere kommer dagligt i Skuret, og med det antal kvadratmeter der er i det nye skur, så er det slet ikke coronavenligt, oplyser en bruger til AVISEN. Brugeren håber, at der kommer mere plads, da der med de nuværende borde-bænke sæt ikke er mulighed for at flytte rundt så man kan få lavet mere plads på den måde.

Mads Warming hjalp med at pynte juletræet. (Foto: AVISEN)

Fælles for de brugere, som henvendte sig til AVISEN, var at de alle gerne havde set det gamle skur blive flyttet fra Fynsgade til Norgesgade i stedet for, at man etablerede et helt nyt, der blev lavet efter Social- og Beskæftigelsesudvalget havde været på inspirationstur i Odense sammen med Udsatterådet.

»Der har været en rigtig god og borgerinddragende proces omkring det nye hellested. Brugerne har været med i handlingsnetværket fra starten af og har dermed selv været med til at definere, hvad der er vigtigst for dem. Det er et betydningsfuldt fristed for Fredericias udsatte, hvor de kan få et pusterum fra hverdagen. Der skal være plads til alle i Fredericia – også dem vi ikke altid forstår,« sagde Bjarne Dahlmann, formand for Udsatterådet i Fredericia Kommune, da det blev offentliggjort med det nye hellested i Norgesgade.

Formand for Treldevejens Genbrug, Finn Bjerregard. (Foto: AVISEN)

Det lever dog ikke op til brugernes forventninger, og selvom der var glæde over, at der blev tænkt på dem med julepynt fra Treldevejens Genbrug, var det der fyldte for brugerne, at de vil have mere plads og varme til deres hellested, hvor der pga. konstruktionen af “Skuret”, er meget koldt i disse tider.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
hans thomassen
hans thomassen
1 måned siden

Placeret et mørkt og kedeligt sted. Med toiletadgang ud til vejen.
Tæt på det evt. kommende fæstningscenter og med udsigt fra volden.
Skuret købt i Odense, for 500.000 – kunne det ikke have været opført af en lokalt håndværker (man handler da lokalt)
Affaldsstativer går også til Brovst,
Og dagrenovationen flyttes næste år fra den lokale vognmand Fournaise til Marius Pedersen fra Østfyn, mon medarbejderne der og Marius Pedersen betaler skat til Fredericia Kommune, næppe. Og hvem bakker den lokale håndbolklub op når de skal bruge nogle sponsorkroner, ??