Næste sæson kan blive sjov på flere parametre for FC Fredericia. Vejle er rykket ned, og Kolding er på vej op, og det kan give nogle drabelige lokalopgør.

Fra Superligaen rykkede Vejle noget skuffende ned efter en sæson. Vejle anser ikke FC Fredericia som noget rivalmæssigt – der kigger de mere mod AC Horsens. Til gengæld har man i Fredericia altid set Vejle som en slags storebror fodboldmæssigt, og der er ikke nogen klub, som man hellere vil slå end dem.

I starten af 00’erne var der blandt andet det legendariske opgør mellem FC Fredericia og Vejle, som fredericianerne vandt med 6-1 på det gamle Fredericia Stadion på Baldersvej, som var proppet til randen.

Som årene er gået er opgørene mellem FC Fredericia og Vejle blevet ligegyldige for tilskuerne, der ikke strømmer til. Jovist, der kommer lige på anden side af 1.000 tilskuere på Monjasa Park, men der burde jo være fyldt til sådan et opgør.

Med Red Prides opstandelse kan man håbe på, at der bliver skudt liv i tilskuerenerven i opgøret. Fodbolden lever og ånder for lokalopgør, hvor der er noget ekstra på spil, og det vil derfor være særdeles kærkomment, hvis der sker noget på den front til næste sæson.

Endnu et potentielt lokalopgør

I 2. division ligger Kolding på andenpladsen og har kurs mod 1. division. Senest vandt Kolding 1-0 mod Ringkøbing, samtidig med at bejleren til Kolding på tredjepladsen, Brabrand, smed point til Aarhus Fremad.

Koldingenserne har nu tre point ned til Brabrand og med to spillerunder igen ser det dermed godt ud for Kolding i forhold til at rykke op.

Der har ikke rigtig været noget hadsk forhold fodboldmæssigt mellem Fredericia og Kolding. Kolding har ikke nogen store traditioner indenfor fodbold, og det har derfor ikke været noget, som man kan har kunnet hidse sig vildt og voldsomt op over.

Med en afstand på omkring 30 kilometer mellem de to byer burde der være grobund for at kunne skabe noget interesse for potentielle opgør mellem FC Fredericia og Kolding.

Viborg kunne ikke gøre det færdigt

Mens Vejle rykkede ned, så glippede Viborg samtidig oprykningen over to playoff-kampe til Hobro. Bookmakere og eksperter spåede ellers, at de kunne slå Hobro over to opgør, men der tog de fejl.

Viborgenserne, som ellers har et større setup end Hobro på flere parametre, præsterede ikke det ventede og må tage til takke med endnu en sæson i 1. division.

Rent sportsligt var det nok ikke det bedste for FC Fredericia, hvis man går og drømmer om en topplacering, men omvendt set fra det kommercielle synspunkt er Viborg en noget mere sexet modstander end Hobro, selvom det sportslige skal vægte højest.

Hvor Viborg ikke klarede udfordringen i playoff-kampene lykkedes det for Lyngby. De kongeblå besejrede over to opgør Vendsyssel, og er dermed tilbage i Superligaen efter en sæsons fravær. Vendsyssel ligner en klub, hvor luften skal renses efter trænerfyringen af Jens Berthel Askou, som muligvis gjorde, at der var kaotiske tilstande i kampene mod Lyngby.

Hvorom alt er kan FC Fredericia se frem til, at der venter flere spændende opgør til næste sæson, og hvis alt går vel, bliver der et Trekantsdrama.

http://www.sct-knud.dk/