Det er nu, du skal slå til, hvis du går med en rigtig god idé til kulturlivet. Trekantområdet Danmark har netop åbnet for den nye konkurrence ”Kulturkatalysator”, hvor de bedste idéer præmiere med i alt 250.000 kroner.

– Vi har et rigt kulturliv i Trekantområdet. Derfor er vi også forpligtet til hele tiden at udvikle på det. Og da vi ved, at vi har en masse initiativ- og idérige borgere, vil vi gerne hjælpe nogle af alle deres ideer på vej, siger Pernille Holmskov, der er chefkonsulent for kultur ved Trekantområdet Danmark.

Konkurrencen er åben for alle herunder foreninger, kulturinstitutioner og private borgere. Eneste betingelser er, at idéen skal kunne realiseres med minimum 3 samarbejdspartnere i Trekantområdet – det kan f.eks. være naboer, foreninger eller byer – samt at den skal involvere mennesker på tværs af geografiske, kulturelle eller faglige grænser.

Kulturkatalysator er mere end bare en idékonkurrence. Det er også et udviklingsforløb, hvor alle deltagere får mulighed for at finpudse deres projekt. I første omgang afholdes der allerede i begyndelsen af maj to såkaldte masterclass, hvor potentielle deltagere og andre interesserede kan få inspiration til nye måder at udvikle kulturen på.

Udvalgte finalister vil blive tilbudt et tæt sparringsforløb med de 3 kompetente mentorer, Kim Bisgaard (CEO, Culture & Business, Innovation Lab), Esben Danielsen (Direktør, Lokale og Anlæg) samt Karin Gottlieb (Livechef, Zetland). De skal hjælpe deltagerne med at få deres idé endnu tættere på mål, frem til finalen, der afgøres ved Kulturregion Trekantområdets Kulturkonference i oktober.

Du kan læse meget mere om konkurrencen på www.kulturkat.dk, hvor du også kan blive klogere på, hvordan din idé kan deltage i konkurrencen.

FAKTA OM KONKURRENCENS FORLØB 

3. maj og 11. maj: Masterclass 15. juni: Deadline for indsendelse af ide 30 juni: Finalister til mentorforløb findes Juli – oktober: Sparringsforløb med mentorerne Første uge i oktober: Ideerne præsenteres 13. oktober: Vinderne kåres

Konkurrencen er støttet af Region Syddanmarks Kulturpulje