Fra den 1. september kan man opleve en lang række af kulturarrangementer i Middelfart og i hele Trekantområdet. En nytænkning af Trekantområdets Festuge skal igen samle os – på forsvarlig vis – og bakke op om kunst, kunstnere og kulturliv.

Det er i år ottende gang Middelfart Kultur og Bibliotek er med til at afholde Trekantområdets Festuge. Festugen er år for år vokset til en af områdets største kulturbegivenheder, men i år er intet som det plejer. Trekantområdets Festuge 2020 bliver nemlig, pga. COVID-19, spredt over en længere periode. Festugen skulle efter planen være løbet af stablen over ti solrige sensommerdage, 21.-30. august 2020. Her skulle op mod 600 enkeltstående kulturevents have spredt glæde og begejstring hos Trekantområdets borgere og opland. Men grundet hensynet til Corona, smittetryk og forbud mod større forsamlinger er det ikke muligt at afholde Trekantområdets Festuge på samme måde som i de tidligere år. Nye tider kræver nye tanker – det gælder også på Kulturområdet.

Storslået og international kunst på CLAY
Festugeaktiviteterne kan derfor i stedet opleves hele efteråret, og i Middelfart indledes festlighederne med åbning og afsløring af et stort internationalt kunstværk på CLAY Keramikmuseum Danmark. Værket, der også kan opleves i skulpturparken i Billund, består af iøjnefaldende orange bånd, der bliver monteret på den nye tilbygning på CLAY og kommer til stå som et udendørs værk i skulpturparken, man kan besøge, også udenfor museets åbningstid.
Det er den New York-baserede arkitekt- og kunstnergruppe Behin Ha Design Studio, der står bag de spektakulære værker, der både danner lyde i vinden og former små, åbne rum, hvor de besøgende får oplevelsen af at være sammen – uden at være for tæt på hinanden.

Kunstværkets navn er “Together Apart”, som taler både ind i den nye virkelighed med Corona, social distance og ind i årets festugetema “På den anden side”, der dermed har fået ekstra aktualitet.

Aktiviteter i og omkring kunstværket
I forbindelse med åbning af kunstværket, og i løbet af september, vil der være aktiviteter i og omkring værket. Her kan du både opleve koncerter, balletbørn, gadeteater, pop-up dans og Tai Chi. Du kan også deltage i en workshop og komme på guidet rundvisning i skulpturparken. Kunstværket, som kan opleves i hele september er støttet af Statens Kunstfond og Region Syddanmark. For nærmere program se på mere på CLAY Keramikmuseum Danmark www.claymuseum.dk og på festugens hjemmeside www.trekantfest.dk

Klimakunst og kunst2go
Trekantområdets Festuge bakker også op omkring Klimafolkemødet i Middelfart den 3.-5. september med en lang række kulturaktiviteter. På stationen kan du opleve kunst2go, når du ankommer med klimavenlig transport til Klimafolkemødet. Du kan møde skodkunster Bodil Fosgaard, der laver kunstværker ud af gamle cigaretskodder indsamlet i Middelfart, og det er også her, at du kan få din kaffe serveret i en klimavenlig kunstkop, lytte til jazzede toner og opleve arbejdende kunstnere på farten. Aktiviteterne på stationen er lavet i samarbejde med STATIONEN kaffebar. Foran kaffebaren kan man opleve foliekunst ved Christian Finne og eller købe en buket lokale øko-blomster fra Regitzes Have.

Klimaaktiviteter på KulturØen
På KulturØen er der ligeledes et væld klimaaktiviteter. Her kan du købe brugte bøger i bogbaren, blive klogere på klimalitteratur eller tage til familielæsekreds og høre om “Ørkenfeber” og møde forfatteren bag. Fredag den 4. september holder forfatter Josefine Ottesen foredrag om arbejdet med sin prisbelønnede og anmelderoste dystopi, “Det Døde Land”, der foregår i en fremtidig verden, ødelagt af menneskehedens overmod og griskhed. Trilogien, der startede som en ungdomsserie, er også populær blandt mange voksne læsere.

I Middelfartsalen afholder Middelfart Musikskole teaterkoncert. Her vil 15 unge sangere og musikere præsentere Middelfart Musikskoles bidrag til kommunes børne- og ungevision “Fra Middelfartbarn til verdensborger” – i en skøn forening af fed musik og scenebilleder.

På KulturØpladsen er der også en lang række aktiviteter: klimajazz, genbrugskoncert for børn, kunsthappening og Geofuturistisk Eksperiment ved kunstner Maria Viftrup. Mange af aktiviteterne kræver billet. Se mere på www.trekantfest.dk eller Klimafolkemødets hjemmeside www.klimafolkemoedet.dk

Gaden bag facaden
I Algade udforsker under Klimafolkemødet “Gaden bag facaden”. Projektet bliver skudt i gang med snigpremiere fredag den 28. august, hvor du kan opleve opera i baggården i den gamle postgård i Algade 4. Det er Mozarts “Don Juan” sunget i en kammerversion, fremført af operakompagniet Nontardar. Billetterne er begrænsede og gratis og fås på www.trekantfest.dk eller på bibliotekets hjemmeside: www.middelfartbibliotek.dk

Fredag den 4. september går det løs med en lang række koncerter i de charmerende baggårde i Algade og Brogade. I Algade 22 er der børnejazz og koncert ved “Rhythm on the Rocks”, som er en ung Aarhus-baseret trio, der vækker nostalgiske følelser i selv det mest garvede publikum. I Borgmestergården og i Middelfart Museums baggård er en lang række koncerter arrangeret af musikforeningen GUF. Her kan du blandt andet høre Andreas Lundsfryd, Søren Lau, SVØBSK, Palle K og Fromseier Hockings spille koncert. Alle koncerter er gratis, men der er begrænset adgang til baggårdene.
Udover koncerter er der pop-up dans ved One Week Dance Company i den gamle hospitalsgård. Her kan du opleve nogle af Danmarks dygtigste unge samtidsdansere.

På kirkepladsen i Algade kan man fra den 3.-5. september opleve foto- og lydudstillingen ‘Mens vi venter’, som er baseret på fotograf Daniel Ryes 120 dage hos familien Mkundiza, en fattig bondefamilie i det sydlige Malawi. Udstillingen skildrer en afrikansk families drømme og glæder, tidens udfordringer ved ustabilt vejr og den ventetid, der er før regnsæsonen, hvor jorden er så tør, at sandet fyger med vinden, og afgrøderne tørster efter vand. Fredag den 4. september kl. 17.00 introducerer Daniel Rye til billeder og tanker bag. Udstillingen er lavet i samarbejde med Klimafolkemødet i Middelfart, Middelfart Kirke, Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe i Middelfart og Røde Kors.

I Algade kan man indimellem koncerter, foredrag og udstilling, opleve kunstinstallationer og gadekunst ved Vesterdal Efterskole. Sidst på aftenen er der koncert i den smukke Karetmagergård i Brogade 6. Her kan du høre jazz med middelhavsstemning med den internationalt anerkendte jazzguitarist, Jacob Fischer, i selskab med en af landets mest lovende jazzsangerinder, Alice Carreri. Billetter koster 60 kr. og kan bestilles hos Charlotte Merlin på cham@dskd.dk.
“Gaden bag facaden” del af Gadelab i Trekantområdet og er blevet til i et samarbejde mellem en lang række beboere i gaden samt GUF, Lillebælt Værftet, Middelfart Jazz Festival, Jazz i Trekanten, Middelfart Museum, Hotel Borgmestergården, Middelfart Kultur & Bibliotek, Middelfart Kirke, SOS Gambia, Vesterdal Efterskole og sognegårdens strikkeklub.

Was ist los?
I løbet af efteråret rykker arrangementerne inden døre. I forbindelse med Genforeningen 2020 udforsker Trekantlitteratur, bibliotekerne i Trekantområdet, i år kulturhistoriske forbindelser til vores naboland mod syd og litteraturen på den anden side.

På KulturØen kan du derfor i løbet af september og oktober opleve oasecaféer om tysk litteratur, du kan høre Katrine Bille læse op fra GRIMMS eventyr, deltage i skattejagt eller GRIMMS eventyrquiz. Torsdag den 24. september åbner forfatter Jens Blendstrup og fotograf Lars Gundersen udstilling i Middelfartsalen. Jens og Lars har været en tur over grænsen i det gamle Altona-område i Hamburg for at gå i danskernes fodspor og for at opleve bydelen med deres blik. Det er der kommet en forrygende udstilling ud af. Med ord, billeder og portrætter bliver vi ført gennem det gamle danske område og ser ind i byen, som den ser ud fra den anden side.

Projektet, som er støttet af Statens Kunstfond og Kulturministeriet, er lavet i tæt samarbejde med altonale Festival, som er en af Nordeuropas største kulturfestivaler.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer