Haderslev kommune har netop offentliggjort, at kommunen ansøger om optagelse i Trekantområdet Danmark. Det er en ansøgning, de seks borgmestre i samarbejdet hilser velkommen. Borgmestrene anbefaler derfor deres byråd at stemme ja til optagelsen, som de ser som en naturlig udvikling af de seneste års tendens, hvor et stigende antal kommuner har sluttet sig sammen i større byregioner og ”business regions”.

– Optagelsen af Haderslev vil være med til at sikre, at Trekantområdet også fremover har tilstrækkelig volumen og kræfter til at løfte fremtidige fælles udfordringer. Med Haderslev får vi samlet den sydlige del af det østjyske bybånd, og det åbner gode muligheder for, at vi i samarbejde med Business Region Aarhus kan repræsentere hele den østjyske bybånds interesser, siger Jørn Pedersen, borgmester i Kolding og formand for Trekantområdet Danmark.

Med optagelsen tilslutter Haderslev sig de fælles mål og planer, som de seks kommuner i Trekantområdet har vedtaget i den fælles overordnede vækststrategi ”Vores Fremtid” – herunder en række fælles initiativer indenfor primært produktion, entreprenørskab og kultur. 

– Haderslev hænger rigtig godt sammen med Trekantområdet – både når det kommer til infrastruktur og erhvervsstruktur. Kommunen er for eksempel også stærk på produktionsvirksomheder. Faktisk deltager Haderslev allerede i et tæt samarbejde mellem vores jobcentre, siger Jørn Pedersen.

Om Trekantområdet Danmark

Trekantområdet Danmark består i dag af de seks kommuner Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle med et samlet indbyggertal på 358.000 indbyggere. Optages Haderslev får Trekantområdet fremover cirka 414.000 indbyggere.

Samarbejdet koordineres i det daglige af et sekretariat, som ledes af en bestyrelse bestående af de seks borgmestre.

Kontingentet for medlemskab af Trekantområdet Danmark er i 2015 på 36,46 kroner per indbygger.