Badminton Europe har netop afgjort, at Trekantområdet bliver vært for EM i badminton i 2017. Danmark har senest haft EM i 1996 og 2008, hvor det begge gange var Herning, der var værtsby. Men denne gang skal mesterskaberne afgøres i Tre-For Arena i Kolding.

Det er resultatet af Trekantområdets seks kommuners nye satsning på at tiltrække store events og sportsarrangementer til området. Satsningen blev søsat i begyndelsen af 2015 og har altså nu resulteret i det første værtsskab.

Formand for Trekantområdet og borgmester i Kolding, Jørn Pedersen, ser frem til at tage imod de mange professionelle sportsfolk.

”Vi glæder os meget til at være værter for så stor en begivenhed og vil gøre vores ypperste for at give badmintonspillerne og publikum en rigtig god oplevelse. Det er en opgave, som hele Trekantområdet står sammen om at løfte, så vi kan få skabt et brag af en badmintonfest sammen med de lokale badmintonklubber,” siger han.

Det var et intenst samarbejde mellem Badminton Danmark, Sport Event Denmark, Trekantområdet Danmark og Kolding Kommune, der resulterede i, at man i april kunne aflevere et dansk bud på en EM vært i 2017. Og hos lige netop Badminton Danmark skaber det stor glæde endnu engang at kunne være med til at afholde et stort mesterskab på dansk grund.

”At kunne sætte international fokus på Danmark via vores sport igen, så hurtigt efter det nyligt afviklede VM i badminton, er fantastisk.  Muligheden for at tiltrække EM bød sig pludselig og vi sprang til med det samme. Vi vil arbejde på igen at give publikum en fantastisk oplevelse og forsøge sætte initiativer i gang for at præsentere vores sport på en innovativ måde. Vi vil samtidig bruge EM i badminton til at få nye medlemmer til at dyrke badminton og til at sætte fokus på sporten for livet,” siger formand i Badminton Danmark,René Toft.

Direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov, Sport Event Denmark er yderst tilfreds med, at det lykkedes at få det kommende europamesterskab til Trekantområdet.

”Badminton er en meget medaljevindende og traditionsrig sport i Danmark. Ovenpå det vellykkede VM i DK sidste år er det glædeligt, at vi allerede nu kan lande det næste internationale mesterskab i form af EM 2017 i det dynamiske Trekantområde. Samtidig stiller det os rigtig godt i forhold til vores ambition om at trække VM til Danmark igen om nogle år,” siger han.

Mesterskaberne kommer til at foregå i dagene fra den 25. til 30. april 2017.