Et rutinemæssigt testresultat viste fredag aften, at vandet på Kongsted Vandværk i Fredericia overskrider grænseværdierne for coli-bakterier. Derfor har TREFOR Vand med øjeblikkelig virkning valgt at lukke vandværket, og eksekvere den kogeanbefaling, som myndighederne fredag aften har udstedt.

Det er anden gang på en uge, at der er overskridelser i testresultaterne i TREFOR Vands forsyningsområde. Før det har der ikke været anledning til kogeanbefaling siden 2003.

”Det er mildt sagt usædvanligt,” siger Lars Skjerning, der er vandforsyningschef i TREFOR Vand.

”Men vi tager alle forholdsregler, vi kan, for en kogeanbefaling er en alvorlig sag,” siger vandforsyningschefen. TREFOR Vand er i gang med at foretage straksprøver for så hurtigt som muligt at give myndighederne grundlag for at hæve kogeanbefalingen igen.

Området indenfor de gule streger er berørt.

Kogeanbefalingen omfatter cirka 10.000 husstande i forskellige områder i Fredericia. Kogeanbefalingen omfatter kun borgere, der er kunder hos TREFOR Vand.

Det er også muligt at taste sin adresse ind på trefor.dk/kundeservice/driftsinfo og her se, hvorvidt man som borger er berørt. 

Hvad er en koge-anbefaling?

Myndighederne kan vælge at pålægge vandforsyningerne at udstede en kogeanbefaling, hvis der er risiko for, at vandet et givent område er forurenet. Det betyder, at fagfolk anbefaler, at borgere koger vandet, inden det drikkes eller bruges til madlavning.

To minutters kogning dræber bakterierne i vandet. Kogeanbefalingen opretholdes indtil nye prøver viser, at forureningen er ophørt. Vandet må gerne bruges til tøjvask og rengøring, og til personlig hygiejne, så længe vandet ikke kommer i munden.

Hold øje med trefor.dk eller følg TREFOR på Twitter for de nyeste opdateringer om situationen.

Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Brian Magnussen
Brian Magnussen
3 måneder siden

Det er på en måde en god nyhed, Det sætter jo tingene lidt i et perspektiv at rent vand ikke er en selvfølge, Det kan forhåbentlig påvirke den slam sag i lillebælt.

sophia christensen ,vedlandsoldaten .1 stue 2
sophia christensen ,vedlandsoldaten .1 stue 2
3 måneder siden

får man at vide vor når det er forbi