FHK hentede den tredje sejr i træk. Det skete efter en sikker sejr mod Lemvig-Thyborøn, der blev besejret med 31-23 i thansen ARENA, hvor man kan dufte slutspillet, hvis stimen og det gode spil fortsætter.

FHK skulle fredag aften forsøge at hente deres tredje sejr i træk, og betingelserne var i top, hvis man kigger på modstanderen Lemvig-Thyborøn Håndbold, der inden kampen indtog 13. pladsen med blot to point for sæsonens første 11 kampe og de to point blev hentet mod den absolutte bundprop, TMS Ringsted.

Dermed var FHK på forhånd favoritter for første gang i nogen tid efter en periode, hvor klubben har været underdog, men alligevel har hentet sejre. I de seneste fire kampe er det blevet til tre sejre, og det er den bedste stime pointmæssigt, som holdet er inde i, hvis man kigger på denne sæson og den seneste sæson, hvor FHK var i ligaen. 

http://adp-as.dk

I forhold til de forgående kampe var FHK dog uden Mads Lenbroch, der i landskampspausen har pådraget sig en skade. Lemvig-Thyborøn er i samme situation, da de også har en skade på venstre fløj til Pelle Schilling, og det var derfor op til Frederik Iversen at tage størstedelen af ansvaret på LTH’s fløj. Det var dog ikke så meget Iversen FHK på forhånd skulle forberede sig på, men mere bagspillerne Rasmus Porup og Jonas Langerhuus, der i den første del af sæsonen har været Lemvigs mest målfarlige bagspiller i åbent spil.

I starten af kampen væltede målene ind i begge ender, men så fik FHK trådt på speederen og kom foran med 7-5 efter 12 minutter. Det var specielt takket være Anders Kragh Martinusen, der boltrede sig i thansen ARENA, hvor han i den første del af kampen havde scoret fire mål på ligeså mange forsøg. Opturen fortsatte, og efter et par bolderobringer med mål til følge forlangte Lemvig timeout efter 16 minutter

Emil Tellerup havde i den første del af kampen ikke fået fat i det store, men det fik han lavet om på som første halvleg skred frem. Lemvig gik helt i stå målmæssigt, og det gjorde ikke sagen nemmere, at de misbrugte to straffekast på Jimmi Andersen i slutningen af første halvleg, og det gjorde, at FHK kunne gå til pause foran 16-8 efter en første halvleg, hvor der var klasseforskel på de to hold. Angrebsmæssigt var det specielt takket være gode præstationer fra først Martinusen og siden Jakob Mikkelsen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Anden halvleg sluttede ligesom, nemlig med klasseforskel på de to hold. FHK kom foran 18-9 efter en vanvidsscoring fra Nicolaj Nørager lige inden, at der blev dømt passivt spil imod FHK. Maks presset ude i venstre side tornede Nørager bolden op i det lange hjørne, men efterfølgende gik FHK’s spil fra hinanden. Det, der fungerede, ændrede sig ligepludselig til at blive omgang meget uovervejet omgang håndbold, der gjorde, at Lemvig-Thyborøn pludselig lugtede blod.

Ronnie Nicolaisen begyndte pludselig at redde bolde, og angrebsmæssigt var Jesper Kokholm farlig og scorede mål. FHK’s angrebsmæssige fejl blev prompte straffet på kontra, og pludselig var stillingen 19-15  efter 39 minutter, og minuttet efter ved stillingen 20-15 forlangte FHK-træner Jesper Houmark derfor klogt timeout for at få ro på. Det fik sat en prop i, og et par minutter efter var FHK foran 22-16 og alt var under kontrol igen.

Der blev ikke noget tvivl om kampens udfald, og det kunne man også se på FHK’s ageren. Det blev til spilletid til U19-spilleren Lukas Karlskov, og han kvitterede ved at score sit første ligamål, da han efter en bolderobring blev sendt afsted mod gæsternes mål, og venstrefløjen svigtede ikke, da han sendte bolden ind bag Ronnie Nicolaisen til stillingen 24-17 med 13 minutter igen.

FHK kunne efterfølgende juble over sejren. (Foto: AVISEN)

FHK spillede virkelig med bredden. Det blev også til en del spilletid til Jakob Frederiksen, og han scorede til 27-18 med ni minutter igen, og samtidig afløste Jimmi Andersen også Emil Tellerup. Andersen var tidligere i kampen blev sat ind på straffekast med succes, og det blev også en succes i åbent spil, da keeperen, der måtte se Tellerup tage det meste af spilletiden, sluttede med en redningsprocent på 42 %. Det var stærkt medvirkende til, at FHK sejrede med 31-23 efter en kamp, hvor der ikke var tvivl om udfaldet.

Med sejren er FHK på en delt ottendeplads, der giver adgang til slutspillet. Næste gang fredericianerne skal i aktion er på tirsdag, hvor Bjerringbro-Silkeborg er modstanderen på udebane.

FHK’s målscorere: Anders Kragh Martinusen 4, Nicolaj Nørager 4, Kristian Stoklund 4, Martin Bisgaard 4, Jakob Mikkelsen 4, Rune Andersen 3, Mathias Hedegaard 2, Jakob Frederiksen 2, Mishels Liaba, Jesper Lindgren 1, Lukas Karlskov 1, Rasmus Meyer 1.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer