De tre lokale kandidater til regionsrådet, Bente Gertz (A), Pernelle Jensen (V) og Karsten Byrgesen (D) er blevet valgt til regionsrådet.

De personlige stemmer i Region Syddanmark er blevet talt op, og med 3149 personlige stemmer er Gertz blevet genvalgt.Det er først gang, at både Pernelle Jensen og Karsten Byrgesen stiller op, men i første forsøg er det lykkedes for dem at komme ind. Jensen skrabede 2034 personlige stemmer sammen, og stryger dermed ind som en af Venstres kandidater.

Pernelle Jensen og Stephanie Lose (V)

Pernelle Jensen: Jeg vil kæmpe for mine valgkampstemaer og Fredericia

– Jeg er utrolig stolt. Det betyder meget, at jeg er blevet valgt, fordi jeg får mulighed for at kæmpe for temaer, jeg har nævnt i min valgkamp. Samtidig skal der mange stemmer til at komme ind i Regionsrådet, så jeg glæder mig over, at jeg har fået et flot valg. Jeg vil bruge min tid på at arbejde med temaerne, og så vil jeg naturligvis være en stærk stemme for Fredericia.

Du er også valgt til byrådet, hvordan vil du løse de to opgaver?

– Jeg ser det som en stor styrke, der er mange overgange mellem byråd og region. Vi samarbejder på flere områder, og jeg synes, at det er vigtigt, at man kan se det hele fra begge sider. I byrådet har vi fokus på byen, men med min plads i regionsrådet får jeg nye indblik. Der bliver nok at arbejde med i fremtiden, hvor vi ved, at vi får flere og flere ældre, men også på psykiatrifronten er der nok at tage fat på, hvor der vil være et aktivt sammenspil mellem region og kommune. Generelt skal vi være bedre til at få de rigtige informationer frem.

Karsten Byrgesen: Vi skal gøre op med dårlige arbejdsforhold

Nye Borgerlige fik valgt to ind, og den ene af de to pladser tilfalder Karsten Byrgesen, da han fik 1760 personlige stemmer. Han er ikke i tvivl om, at det skyldes hans fokus på ambulancereddere, den nære sundhed og miljøet.

– Det betyder utroligt meget, at jeg er valgt. Jeg er glad, og jeg tror helt klart, at jeg er valgt, fordi jeg vil løfte flere regionale områder. Det betyder meget for Nye Borgerlige, at vi får plads, så vi kan arbejde med vores emner. Vi har fokus på at få sundhedstilbuddene placeret i yderområderne, hvor vi skal have meget mere og bedre sundhed. På det præhospitaleområde har vi også enorme udfordringer efter nedsmeltningen mellem BIOS og Falck, som endte med, at vi måtte hjemtage opgaven. Regionen sparede 50 millioner kroner – og det kan man sige hurra for, men prisen for de penge er overophedet ambulancevæsen, hvor redderne sygemelder sig igen og igen, nogen i lang tid, hvilket gør, at vi kører med arbejdsforhold, der ikke gør noget godt for redderne, siger Karsten Byrgesen.

Jeg er også sikker på, at når jeg får så godt et valg hele regionen, så skyldes det mit fokus på det præhospitale, men også mit fokus på miljøområdet, hvor forureningen på landjorden skal tjekkes, ligesom Lillebælt fra Horsens til Sønderborg lider, og skal have et stort fokus. Jeg tror, folk har bemærket min aktive miljøpolitik. Endelig er jeg stolt og beæret over, at jeg kommer ind på trods af, at jeg stiller op i mindre by i regionen med 50.000 indbyggere, slutter han.

Bente Gertz (A) har siddet 24 år i regionsrådet.

Det var også en meget tilfreds og glad Bente Gertz, som efter møde i valgbestyrelsen sagde:

– Jeg er utrolig glad. Det betyder rigtig meget, at jeg er blevet valgt igen. 24 år kan jeg skrive på cv’et som medlem af regionsbestyrelsen. Det betyder også meget for Fredericia, at vi nu er tre fredericianske medlemmer, der har fokus på hvilke tilbud, der bliver og kommer til Fredericia.

Hvad venter der de nye medlemmer?

Et kæmpe arbejde, siger Bente Gertz og griner, inden hun fortsætter:

– Der er lange dagsordner og meget stof, man skal sætte ind i, så de kommer i arbejdstøjet. Det er meget anderledes end byrådsarbejdet, hvor man ofte arbejder og træffer beslutninger i de enkelte udvalg. Her kan man rådgive, men alle sager ender i regionsrådet.

Med 24 år i regionsrådet har Bente Gertz været med til mange beslutninger, og regionen spiller faktisk en stor rolle i vores hverdag, slår hun fast.

– Der er desværre mange borgere, der ikke er klar over, hvor vigtig regionen er, og hvor meget den betyder i dagligdagen. Det er vigtigt, at vi har et velfungerende sundhedsvæsen, et godt miljø, en god regional udvikling, ligesom uddannelsesområdet fylder mere og mere i regionen. Det ser også ud til, at regionerne får indflydelse på fordelingen af gymnasieelever. Derudover har vi et specialiseret handicapområde, ligesom psykiatriområdet betyder mere og mere, så der er nok at tage fat.

1 KOMMENTAR

  1. Det er rigtig positivt at Fredericia nu får 3 medlemmer af regionsrådet.
    Godt at der i partierne er blevet satset. Selvom de 2 også er valgt til byrådet.

Skriv en kommentar