Trapholt udstiller Mie Mørkebergs værker

Karen Grøn fortæller om soloudstillingen med Mie Mørkeberg på Trapholt

0

Direktør Karen Grøn fra Trapholt fortæller om den unge kunstners fantastiske værker, som er skabt helt unikt til væggene på Trapholt Museum i Kolding. Det er en serie af soloudstillinger, som er specielt udvalgt.

Om udstillingen

Trapholt præsenterer Mie Mørkebergs første store soloudstilling. Udstillingen viser helt nye værker, der inviterer os ind i Mie Mørkebergs imaginære land ”Kryptomania” – et land som Mørkeberg skaber i sine malerier.

Mie Mørkeberg er optaget af, hvordan nutidens teknologiske muligheder og klimamæssige udfordringer påvirker idéen om, at menneske, teknologi og natur skal være i opdelt orden. Titlen ”Kryptomania” henviser til, hvordan Mørkeberg maler et helt nyt univers frem, hvor den førnævnte traditionelle opdeling mellem menneske/natur, virkelighed/drøm, inde/ude, dag/nat er i opløsning. Hendes motiver forekommer umiddelbart genkendelige med menneskelignende figurer, men som samtidigt blandes sammen med dyre- og naturelementer og rumlig desorientering. Mie Mørkeberg maler en krypteret version af virkeligheden, som var det en drøm, hvor logik opløses.

Kunstværkerne – malerier og keramik – er skabt til udstillingen og udfolder et komplet univers – en verden i sig selv. Motiverne indeholder golde landskaber, kosmiske væsner og drømmende menneskekroppe. Udtrykket indeholder Mørkebergs maleriske signatur med at skabe stemninger og rum, som på en og samme gang forekommer tiltrækkende og urovækkende.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer