Normalt tager Trapholt imod over 4000 skolebørn årligt til omvisninger og workshops. Et corona-lukket museum og hjemsendte skolebørn afholder ikke Trapholt fra fortsat at tilbyde skoler i Kolding en oplevelse i Arne Jacobsens univers. Elever og lærere inviteres på en virtuel interaktiv tur på museet med Trapholts designlærer, og der er en kæmpe interesse for tilbuddet. 

Trapholt er åbent for skoler som vanligt – bare på en ny måde. Man kan komme med skolen på en interaktiv oplevelse i Arne Jacobsen udstillingen sammen med Trapholts designlærer Karen Bech. Omvisningen, der foregår via Teams, stiller skarpt på Arne Jacobsens design og kreativitet samt vigtigheden af at stoppe op og være nærværende og nysgerrig. I løbet af omvisningen benyttes fordelen ved at børnene er hjemme hos sig selv i undersøgelser af design i eget hjem. Efter første lancering af tilbuddet i sidste uge har 10 skoleklasser allerede været en tur på Trapholt. 

 Museumsdirektør Karen Grøn siger:

”Trapholts virtuelle skoletilbud i Arne Jacobsen udstillingen er et af Trapholts bidrag til corona-krisen. Formålet er, at understøtte undervisere og børn med en oplevelse der er anderledes og bringer dem et nyt og spændende sted hen på en relevant og sjov måde. Kolding er jo Danmarks Designby, og med dette virtuelle tilbud er det nemt for skolerne at komme en tur på Trapholt. Vi benytter teknologiens nye muligheder, og giver en god og vedkommende oplevelse, der sætter børnenes egen dagligstue i relation til dansk design. Når vi genåbner får alle deltagende børn en billet med gratis adgang til en voksen, så de kan komme på Trapholt og genopleve Arne Jacobsen udstillingen i virkeligheden. Vi glæder os vildt meget til at tage imod Koldings børn og voksne igen.”

Omvisninger er målrettet mellemtrin og udskoling med fokus på dansk, håndværk og design, billedkunst og samfundsfag. Det gratis tilbud er i første omgang eksklusivt til skolerne i Kolding. 

Trapholt by night

Fakta 

Karen Bech er designlærer på Trapholt. Hun skaber forløb til folkeskoler, efterskoler og ungdomsuddannelser med udgangspunkt i museets udstillinger og skolernes læringsplaner. Lige nu har Trapholt den store designudstilling med Arne Jacobsen – Arne Jacobsen Designer Danmark. Omvisninger kan bookes mandag til fredag kl. 9-15.30. www.trapholt.dk/boernogunge/booking-skoler/

Lærerne booker en times omvisning og modtager undervisningsmateriale, de kan arbejde videre med. Det overordnede emne er Arne Jacobsens univers. Elevopgaverne koncentrerer sig om 3 områder, hvor der vil være kreative opgaver, som alle kan løses hjemmefra. De eneste materialer eleverne skal have er papir, blyant og en mobil til at tage billeder.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer