Trapholt greb mulighederne under pandemien

Direktør Karen Grøn fortæller, hvordan Trapholt fandt en vej i kunsten under coronaen.

0

Deltagelse er helt centralt på Trapholt. Museet viser nye veje både nationalt og internationalt gennem sanselige udstillinger, inddragende projekter og forskning, der udvider rammerne for, hvad der forstås ved et kunstmuseum, hvilke oplevelser man kan forvente samt nye former for samspil, men hvad gør man når en pandemi rammer? Museets direktør, Karen Grøn, fortæller her, hvordan Trapholt greb den nye udfordring an.

– Corona er det sorte bælt i ledelse, hvordan agerer vi og hvordan får vi organisationen med ind i en ny fremtid. Det første vi spurgte os selv om, hvad gør det ved økonomi – ikke noget godt, var svaret, men vi havde en mission alligevel. Hvordan kunne vi træde i karakter over for befolkningen og det samfund, der medfører, at vi har museer. Vi skulle være konkrete og lave virtuelle tilbud, der er nærværende, kreative og hvor det er muligt at lave fællesskaber, fortæller Karen Grøn i interviewet. Se hele interviewet her.

Om Trapholt

Trapholt er museum for moderne kunst, kunsthåndværk og design med enestående arkitektur og naturskøn placering ned til Kolding fjord.

Trapholt er et nationalt kulturelt fyrtårn i designbyen Kolding, som er medlem af UNESCO’s Creative Cities Network.

Museets arkitektur udgør i sig selv en attraktion. Bygget op omkring den centrale museumsgade åbner udstillingslokalerne for spændende rumlige oplevelser.  Udenfor står den kraftige, skulpturelle mur, der afgrænser museet til en stor skulpturpark med værker af danske samtidskunstnere.

Deltagelse er helt centralt på Trapholt. Museet viser nye veje både nationalt og internationalt gennem sanselige udstillinger, inddragende projekter og forskning, der udvider rammerne for, hvad der forstås ved et kunstmuseum, hvilke oplevelser man kan forvente samt nye former for samspil.

Trapholt byder hvert år på 6-10 udstillinger og rummer blandt andet Danmarks største stolesamling på mere end 500 stole fra det 20. århundrede. Trapholt etablerer inddragende projekter i samarbejde med kunstnere, hvor borgerne inviteres til at deltage med konkrete kreative bidrag eller personlige ressourcer der kan skabe forandring.

Arne Jacobsens Kubeflex sommerhus er en totaloplevelse for det design- og arkitektur-interesserede publikum; det eneste af sin slags og indrettet med Jacobsens egne designs. På museet er en særlig sal tilegnet malerier af Richard Mortensen – en sal der er blevet til i tæt samarbejde med kunstneren selv.

I Trapholt Caféen er der mulighed for at nyde udsigten over Kolding Fjord og i Trapholt Designbutik præsenteres et bredt udvalg af interiørdesign fra danske og internationale brands.

Der er gratis parkering lige ved døren for biler og busser. Trapholt er handicapvenligt indrettet.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer