Udnyttelse af tom plads under transport kan betyde besparelser på klimaregnskabet, og det har virksomheden Blue Water Shipping taget til sig i samarbejde med virksomheden SpaceInvader. Transportminister Benny Engelbrecht besøgte fredag Fredericia for at se på nye og spændende løsninger.

Der var ro og orden på den profesionelle måde, da vi fredag eftermiddag mødte op til en demonstration af et nyt klimabesparende koncept, der er blevet indført hos Blue Water Shipping. Direktør Mikkel Kruse tog venligt imod og gav en introduktion til besøget og formålet med eftermiddagen, som han glædede sig meget til.

“Vi er stolte af det her, og glæder os til at han kigger forbi”, sagde Mikkel Kruse. Kort tid efter dukkede borgmester Jacob Bjerregaard (A) op sammen med direktør for Fredericia Business, Kristian Bendix Drejer. Med sig havde de Transportminister Benny Engelbrecht (A). Det har været opgangstider for Fredericia og travlhed for borgmesteren, der igår kunne tale til en fyldt sal til årets generalforsamling i Frederica Business.

Jacob Bjerregaard og Kristian Bendix Drejer hos Blue Water Shipping (Foto: Fredericia AVISEN)

Selskabet skulle have demonstreret et nyt koncept der er skabt af virksomheden SpaceInvader. Blue Water Shipping har i deres nye domicil med udsigt til motorvejen fået en central placering, som de matcher med innovation og visioner. En af de visioner er at gøre noget for at udnytte kapaciteten maksimalt og samtidig spare på klimaregnskabet.

Virksomheden SpaceInvader har udviklet et pallesystem, der kan spare plads, penge og CO2. Nu har virksomheden Blue Water Shipping indgået et klimapartnerskab med SpaceInvader, og det blev skudt officielt i gang med Transportminister Benny Engelbrechts besøg.

Flemming Busch, Group CFO i Blue Water Shipping, ser mange spændende muligheder i samarbejdet:

“Samarbejdet vi har præsenteret, er både spændende og nødvendigt for at drive innovation og forandring. Som branche må vi tænke ud af boksen, vise mod og ændre adfærd, så vi i fælleskab kan reducere klimaaftrykket uden det bliver konkurrenceforvridende. Kapacitetsoptimering bliver et ud af flere indsatsområder for os, og derfor er det vigtigt at vise transportministeren, hvordan vi bliver grønnere i praksis og hvad branchepotentialet er – ligesom kapacitetsoptimering bør være et politisk fokusområde i Danmarks klimaindsats”.

Blue Water Shipping besøg af Transportministeren (Foto: Fredericia AVISEN)

Blue Water Shipping og SpaceInvader har gennem de seneste måneder arbejdet på at etablere et samarbejde og partnerskab, som igangsætter en række konkrete initiativer i Blue Waters forsyningskæde, som en del af firmaets klimainitiativ ”Go Blue”. Formålet med partnerskabet er at idriftsætte SpaceInvader løsningen både i Blue Waters interne forsyningskæde og hos udvalgte kunder. Kapacitetsoptimeringen påvirker både klima- og miljøbundlinjen særdeles positivt, ligesom den er en god økonomisk case. Når mere gods kan fragtes optimeret med samme lastbil, er det både plads, penge og CO2 at spare.

Blue Water Shipping besøg af Transportministeren (Foto: Fredericia AVISEN)

Transportminister Benny Engelbrecht (A) syntes det var rart at komme ind og se et lager fra den indvendige side igen.

“Det er en del år siden at jeg har arbejdet på lager selv, men jeg kan godt se potentialet i det at optimere og få noget mere gods ind i lastbilerne. Ethvert grønt tiltag der er med til at begrænse udslippet af CO2 er jo et godt tiltag”, sagde Benny Engelbrecht.

Blue Water Shipping er en af Danmarks største transport- og logistikkoncerner. Firmaet tilbyder alle former for logistikydelser inden for moderne Supply Chain Management – og med særligt fokus på at levere komplette og skræddersyede løsninger, der kan imødekomme de enkelte kunders behov. Blue Water har 1.800 ansatte på flere end 60 kontorer på verdensplan.

SpaceInvader der blev stiftet i 2015, har sat sig den mission at gøre transport- og logistikbranchen mere bæredygtig til gavn for kunder, transportører, samfundet og klimaet.

Transportministeren fik demonstreret SpaceInvaders produkt, og fandt det yderst interessant af flere grunde.

“Vi taler lidt i spøg om at lave palletetris, altså det at få ting til at passe ind. Det er måske en lidt drenget begejstring i det. Men de beregninger der ligger på hvad der kan spares for en transportør, peger jo på at det ikke bare er et eksempel på hvordan man kan spare CO2, men også på hvordan man kan spare penge”, sagde Benny Engelbrecht.

Du kan se præsentationen af SpaceInvaders produkt i dette tv-indslag:

https://www.spaceinvader.com/en/

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer