Millioner, millioner og atter millioner. Standardprisen for en middelmådig spiller på transfermarkedet er steget markant, og det ser ud til, at prisen bare kommer til at stige og stige. Hvor meget ville stjernespillere fra 90’erne koste, hvis de blev solgt på transfermarkedet i dag?

Af Roman Naimi, praktikant på Fredericia AVISEN

Sommeren 2019 har været et brag for transfervinduet. Top 5-klubberne har samlet set investeret 8,2 mia. kr. på at styrke trupperne med nye spillere, heriblandt:

João Félix, Atletico De Madrid (940 mio. kr.) Antoine Griezmann , FC Barcelona (895 mio. kr.) Eden Hazard, Real Madrid C.F (750 mio. kr.)

Så var der også Neymar Jr., som i 2017 skiftede fra FC Barcelona til storklubben, PSG, for omkring 1,6 milliarder kroner. Det var den dyreste transfer i historien. Det var noget af et beløb, som chokerede alle fodboldfans.

Hvis man blot ser tilbage til transferserne for bare 25 år siden kan man se, at der virkelig er sket en udvikling. For 25 år siden lavede Michael Laudrup det forbudte skifte, da han i 1994 skiftede den blårøde trøje ud med den hvide trøje i Madrid. Dette kostede kongeklubben omtrent 72 millioner kroner, og det er ingenting i forhold til de dyre millioner, der bliver hevet op af lommen nu om dage, for bare middelmådige fodboldspillere.

Man har målt, hvor meget fodboldspillere ville koste, hvis de blev købt i dag. Ifølge The Transfer Index, ville Laudrups skifte til Real Madrid, koste omkring en milliard kroner i dag. Det er knap 14 gange så meget, som den originale transferpris tilbage i 1994.

Hvis man blot går frem til år 2000, er den dyreste spillers pris steget 4,2 gange så meget. Det var den portugisiske Luis Figo, som også lavede det forbudte skifte fra FC Barcelona, til Real Madrid. Skiftet til Madrid kostede kongeklubben ca. 310 mio. kroner. Det viser, at prisen er steget med 420% procent, på kun seks år.

Prisen for Luis Figo ville ifølge The Transfer Index være oppe på 1 mia. danske kroner. Det er absurd, hvordan det internationale transfermarkedets standardpriser med årene bare stiger og stiger markant.

Det bliver spændende at se, hvad det næste rekordbeløb byder på i næste omgang.

https://www.facebook.com/menyfredericia/