Julestemningen spreder sig i Fredericia. I denne uge har vi besøgt Vestbyen for at finde trends i de forskellige butikker. Turen er denne gang kommet til thansen og Vestbyens Herretøj.

Hans fra thansen er ved at betjene et ægtepar, da jeg kom ind i butikken. Hvad jeg ikke vidste var, at det var årets hele store julehit, som han stod og viste dem.

“Hvis det er julegaver er julegaver vi snakker, så er det en trafikalarm og parkeringsurerne især, der er på vores bestseller-liste. De sidste par år har det været park one p-skiven, og det er lidt mere nyt, at det er sådan en som OOONO (trafikalarm, red.),” lød det fra Hans, da jeg spurgte indtil, hvad der hitter i thansen.

Det var netop en OOONO, som han kort forinden havde solgt til det omtalte ægtepar, der ville have pakket den ind. Men sådan noget gør Hans sig ikke i, og det ville nok ikke blive alt for kønt, som han udtrykte det med et grin.

Nu findes der jo også mobilapp’s som trafikalarmer. Hvad er forskellen på OOOONO og de app’s?

“De kan det samme. Den eneste forskel er, at den sidder der bare. Dvs. det er nemt at holde øje med den og man ikke lurer på telefonen, mens man kører bilen. Så vores OOONO er lavet sådan, at man ikke får øjnene væk fra trafikken,” fortæller Hans, der også berettede om, at en “a-b” cykel er et flittigt salg for tiden fra thansen-butikken på Vejlevej.

Sokker, underbukser og skjorter
Henrik viser strømper og underbukser frem. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

Et andet sted på Vejlevej, nærmere betegnet Vestbyens Herretøj er det de bløde pakker, der hitter. Jeg blev først mødt af sønnen Casper, der henviste til hans far og indehaver af butikken, Henrik.

“Det helt store hit er klart underbukser og sokker. Det er et sikkert hit,” siger Henrik.

Henriks søn og ansatte i Vestbyens Herretøj, Casper, viser populære skjorter frem. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

“Skjorter er også meget populære her i butikken. Det gælder både de mere casual og de finere, som man bruger til jakkesæt,” fortæller Henrik videre og beretter om juletravlhed i butikken.

“Nu er der jo ikke nogen herinde udover dig, men lige inden du kom var der en del kunder på samme tid. Der kommer ligepludselig et rykind og så får vi travlt. Generelt set har vi haft en god start på julesalget,” lyder det fra Henrik.