Fredericia Avisen varmer op til julen med at være rundt i forskellige frederianske butikker for at høre, hvad deres julegivehits er. I dag har vi besøgt Biltema og Jysk på Vejlevej, hvor hitsene passer sammen i form af massage og håndklæde.

Ved middagstid mandag blev Biltema besøgt. Mange sad i deres populære kantine, hvor kaffe og Hotdogs var populære. I selve butikken var der lidt mere tid til varehus-chef Henrik Wind guidede os rundt i butikken, hvor han fandt forskellige hits frem. Især forventer Wind, at en massagepude bliver det helt store hit hos Biltema.

Har du ømme led? Så kan en massagepude fra Biltema være sagen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

Der var dog også mere traditionelle ting i form af værktøj, som Henrik Wind spår bliver et hit i Biltema.

“Det er det typiske køb til ens far eller svigerfar,” konstaterer Wind, som for tiden også sælger mange isskrabere, men som han siger, så er det jo ikke et julehit.

Et værktøjssæt fra Biltema. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

“Vi har også et populært gavekort til butikken. Det kan man komme hen til os og købe, men man kan også købe det på vores hjemmeside,” fortæller Henrik Wind.

Håndklæderne hitter hos Jysk

Hos Jysk længere nede på Vejlevej tættere på Fredericia Centrum er der travlhed ved kassen, men der er smil på læben, da jeg kom ind og præsentererede mig. “Det kan du bare snakke med mig om,” siger medarbejderen Sabine og kommer ind på, hvad er populært hos Jysk:

“Håndklæder og linned er det helt store hit, men flere af juletingene er selvfølgelig også populære lige nu. Hvis det skal være lidt større ting er det nok sådan noget som dyner og puder,” fortæller Sabine og fortsætter:

“Det er ikke noget bestemt mønster, men det er selve “indmaden” i den, der er vigtig. Der er også mange, der går op i det skal være billigt og vi har også nogle tilbud på det for tiden.”

Da Sabine havde præsenteret de store julehits fra Jysk spurgte jeg, om vi kunne tage et billede med hende, hvor en af tingene ville være på. Sabine grinte og kiggede på sin kollega ved kassen og sagde: “Den må en af drengene ude bagved tage,” lød det grinene.

Efterfølgende gik Sabine ud på lageret og råbte: “Benja, kom lige. Jeg skal bruge dig.” Benjamin, som Sabines kollega hedder, kom straks ud og da han fik præsenteret opgaven var der smil på læben, da han kunne fornemme, at Sabine havde “skubbet” opgaven videre til ham med vilje. Hurtigt fandt Benjamin et bundt håndklæder og stillede velvilligt op et billede, hvorefter jeg takkede for hjælpen og kunne konstatere, at selvom der er juletravlhed hos Jysk, er der højt til løftet og tid til kærlige drillerier mellem medarbejderne i butikken.