Mange danskere har en oplevelse af at deres internet er blevet dårligere i løbet af de senere år. Det gælder især forbrugere, som ikke har ændret deres internetaftale løbende, og som derfor føler, at de i dag sidder med et internet, hvor hullet ud til verden er blevet mindre. 

Reelt er der i langt de fleste tilfælde tale om, at nettet bliver brugt til mange flere ting end for blot få år siden. Hullet er således ikke blevet mindre – der skal bare mere ind gennem det. Hvis du kender følelsen, er det måske tid til, at du skifter over til den nye og fremtidssikrede teknologi til internetforbindelser – fibernet.

Fibernet består af kabler, der er sammensat af tusinder af små glas eller plastikstrenge, der er lige så tynde som et hovedhår. Fordelen ved disse tynde strenge af glas eller plastik er, at de kan transportere data med lysets hastighed. Det betyder, at man kan opnå meget hurtigt internet med hastigheder helt op til 1000 mb. Hvis man er vant til at sidde med en internetforbindelse på 5-10 mb, er det noget, der kan mærkes.

Det er ikke mange år siden, attanken om fibernetvar en fjern drøm for de fleste husstande– især hvis man boede udenfor de store byer. Men en række firmaer er i disse år i fuld gang med at grave kabler til fibernet ned over hele landet. I Trekantsområdet er det således allerede fire ud af fem husstande, der har mulighed for at tilslutte sig fibernet. Mange ved det bare ikke, eller finder det for besværligt at sætte sig ind i.

Imidlertid er det faktisk en ret let operation, selv om det kræver lidt gravearbejde. Hvis der er blevet gravet fibernet ned i dit område, vil det typisk ligge i et hovedkabel enten lige udenfor din grund. For at få det lynhurtige internet, skal du derfor føre kablet det sidste stykke ind i hjemmet. Flere selskaber giver mulighed for, at man selv kan stå for dette arbejde, som indebærer at grave en rende op til husets sokkel, hvor stikledningen, som dit “personlige” kabel kaldes. Herefter skal der bores et hul ind i huset og monteres en router et sted efter dit eget valg. Det er naturligvis også muligt at få fibernetselskabet til at gøre dette arbejde mod betaling.

Når dette arbejde er udført, skal du vælge en udbyder, som leverer den rigtige kombination af hurtigt internet og pris, som du finder interessant. Typisk kan du finde en internet pris omkring 300 kroner for 100 mb download og 20 mb upload. En sådan forbindelse vil være rigeligt til at streame tv i HD, spille online og alle de andre ting, en almindelig familie bruger internettet til.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er gravet fiberbredbånd ned i dit lokalområde, er der en nem måde at finde ud af det. De fleste internetudbydere har nemlig et punkt, hvor du kan skrive din adresse ind og finde ud af, om det lynhurtige internet er tilgængeligt. Alternativt kan man kontakte kommunen, for at høre hvad planerne er, og hvor langt man er kommet med arbejdet.

http://www.lecture.dk/kommende-arrangementer/
Annonce. Køb billetter – klik på annoncen