Næste sæson står der ligahåndbold på programmet i FHK, og det betyder, at træningen intensiveres yderligere.

Jesper Houmark har stået i spidsen for FHK siden sommeren 2016, mens Ole Damgaard kom til som assistenttræner i 2017. Siden da Houmark og Damgaard i sikker stil været med til at skrue på knapperne i FHK, og til næste sæson tages der yderligere et step op i takt med, at FHK nu har status som ligahold.

Op til den nu næsten afsluttede sæson blev der skruet på spillermaterialet, og nu opjusteres træningsmængden også til næste sæson.

”Det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg vil tro, at vi i den her sæson har været et af de hold i 1. division, der trænede allermest, hvis vi ikke er dem, der gør det. Men vi kan skrue yderligere op for træningsmængden, og som fagnørd bliver det fedt,” siger Jesper Houmark, der gennemsnitligt sender spillerne i træningshallen fire gange i ugen i den her sæson og dertil kommer et-to styrketræningspas.

FHK har med oprykningen til Ligaen sat et hak ud for 2020-planen, der blev lavet lavet. Nu glæder Jesper Houmark sig til at stå i spidsen for FHK, der skal have lavet nye planer, efter cheftræneren tidligere på året fik forlænget sin kontrakt med yderligere en sæson.

”Jeg er virkelig stolt over, at klubben har vist den tiltro til Ole Damgaard og jeg at forlænge kontrakten med os. Jeg har fået FHK ind under huden, og jeg elsker at kunne se og mærke den passion, som folk har for klubben og hvor meget byen Fredericia virkelig vil håndbolden. Det giver et ekstra kick, når man kan mærke den opbakning, som der er på alle fronter,” forklarer Houmark, som med tiden har udviklet et specielt forhold til fanklubben HK Ultras:

”Jeg har den største respekt for Ultras, og jeg sætter virkelig pris på deres opbakning, som er nærmest uvurderlig for os. Vi ved, at de har spillernes ryg til hver en tid. I kampens hede kan Ultras være med til at ændre kampbilledet, og der har jeg selv tidligere draget nytte af det ved at få dem til at presse en bestemt modstander og lignende. Det er særligt med Ultras, at FHK adskiller sig fra andre klubber. Der findes meget få klubber, der har en fanklub af Ultras’ kaliber i ryggen, og det er helt klart en af de store oplevelser ved at være træner i FHK” fortsætter Houmark med et smil.

De første tre år i FHK for Houmark

Jesper Houmark er i gang med sin tredje sæson som cheftræner i FHK, hvor FHK er gået fra at skulle etablere sig i 1. division til nu at ære rykket op i ligaen.

”I mit første år i FHK var holdet lige rykket op, og der blev hentet en masse nye spillere til. Målsætningen var top-9 og det klarede vi mere end rigeligt. Allerede i den sæson tog vi flere flotte skalpe. Jeg husker særligt udekampen mod Lemvig-Thyborøn, hvor der var en busfuld fra Ultras afsted, der totalt dominerede lydkulissen. Vi var bagud i indledningen, men så kom vi i gang og endte med at vinde over et rigtig stærkt hjemmehold. I den sæson vandt vi også på udebane mod Team Sydhavsøerne. Vores problem i den første sæson var, at vi var ustabile,” siger Jesper Houmark og kommer ind på hans sæson:

”Vi mistede et par rutinerede rotter, der havde været med til at føre FHK op igennem rækkerne og nye skulle tage over. En af de kampe, som jeg husker bedst og er mest stolt over, er vores hjemmekampe mod Team Sydhavsøerne og Skive. Mod Sydhavsøerne var vi undervejs bagud med seks mål, men endte med at vinde alligevel. Skive har altid været et hold, som FHK har haft det svært med, så det at vi fik sejren på hjemmebane over dem var også rigtig dejligt. Vi var dog, ligesom i min første sæson, ikke stabile, men endte på en sjetteplads.”

I den afsluttede sæson har FHK tog FHK det sidste skridt op og sikrede sig oprykning til ligaen.

”Man har godt kunne mærke, at der har været andre forventninger til os i den her sæson. FHK har et ry, der gør, at der altid er en form for forventninger, men med de spillere der er kommet til, er forventningerne blevet større– og det også med rette, da vi også forventer en del af os selv. Det har været noget af en rejse, som vi har været på med en del højdepunkter. Selvom vi tabte kampen, kan jeg ikke lade være med at tænke tilbage på hjemmekampen mod Tønder. Den havde alt det, som en håndboldkamp skal byde på. Heldigvis lykkedes det os at vinde dernede, og det var nok en af de vildeste oplevelser jeg har haft som træner. At det hele så endte med en oprykning er også mega fedt og noget jeg er stolt over at være en del af, ” udtaler Jesper Houmark.

Fremtidsperspektiverne i FHK

Med kontraktforlængelsen har Houmark og FHK papir på hinanden frem til sommeren 2020, og cheftræneren ser gode fremtidsperspektiver i klubben.

”FHK er en ambitiøs klub med en ambitiøs ledelse og jeg håber, at det lykkes at få klubben helt tilbage i toppen af dansk håndbold. Med de stolte traditioner, som Fredericia har som håndboldby, og med den opbakning, der er fra tilskuerne og ikke mindst erhvervslivet ser jeg rigtig gode muligheder i at FHK fortsætter den positive udvikling,” lyder det fra Jesper Houmark.

Inden Jesper Houmark kom til FHK stod han i spidsen for Århus Håndbolds U18-hold, og har flere ungdoms DM-titler på sit CV.

http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du med? Så klik her, og få foredrag, MAGNUM-is og bobler med i købet.