Fredericia AVISEN tager temperaturen på et par gode ideer, hvis du har lyst til at tilbringe lidt tid på sofaen, eller i skyggen med en tablet. Netflix byder på gode grin og action. Men også lidt til de mindste og legesyge voksne.

Eventyrtid

Der skulle blot et par gange til, før jeg slap det, jeg havde gang i, mens min søn så Eventyrtid eller på engelsk, Adventure Time. Dengang var det på Cartoon Network, serien startede i 2010 og sluttede ved 10. sæson i 2018.

På Netflix er der nu hele 3 sæsoner og hvis man ikke kender den 14-årige Finn og hans hund, den 28-årige Jake, som bærer magiske kræfter, så er det på tide at stifte bekendtskab med dem.

Det er desværre ikke muligt at finde en dansktalende trailer, men her kan få en forsmag.

Sammen tager de på massevis af eventyr, hvor de møder karakterer som blandt andet Prinsesse Sukkermås, Iskongen, Frøken Regnhjørning og vampyren Marceline. Det er for en som mig, der elsker den skæve The Simpsons humor, nemt at falde ind i universet. Selv om man kan se det fra +7 år, så lad dig ikke narre voksne kan sagtens se med.

The Punisher

Netflix producerer mere og mere originalt indhold og det bliver bedre og bedre i takt med at flow-tv er i opløsning. Desværre for Marvelfans så overgår Marvels mange universer til en Disney streemingstjeneste som snart vil se dagens lys.

Serien handler om veteran soldaten Frank Castle, som har en meget kort lunte, når det kommer til retfærdighed. Det er seriens omdrejningspunkt, at Frank rydder op, undskyld sproget, han giver “ikke en fuck”.

Der er noget befriende over at se Frank smadre bad guys, han spiller og gør det så overbevisende, at ens grænser for selvtægt hurtigt bliver udvisket i takt med, at Frank udraderer sine indebrændte selvtægts ønsker og voldsomme retfærdighedssans.

The Punisher er til tider meget hård og i en genre, hvor man skal se lidt igennem med, hvad en mand reelt kan præstere. Men det er en god historie og man ender med at have en ønske om at kende Frank hvis ens familie eller at man selv kom i knibe.

God fornøjelse.

http://bit.ly/sofielindelecture