HK Ultras og KIFs assistenttræner, Andreas Toudahl, har altid haft et helt særligt bånd – og med et skifte til ærkerivalerne er der kun sat mere bål under deres had/kærlighedsforhold.

HK Ultras og Andreas Toudahl har en meget lang historie, en historie hvor Toudahl har været udsat for opkald midt om natten, smædesange og tilråb. Nu står han igen overfor HK Ultras, en fanklub der på trods af alle tilråbene for ham også er en medspiller.

“Først og fremmest ser jeg dem ligeså meget som medspiller og ikke kun modspiller. Det er nok her på mine ældre dage, at jeg har fundet glæden ved at de er her”, siger Toudahl og fortsætter:

“Der er noget med mig fra gamle dage der har hængt ved, og den relation har jeg jo selv været med til at skabe. Det er jo en 15-20 år gammel strid fra Otterup, der er fulgt mig hele vejen og er genstartet nu her igen”.

“Ultras er dedikerede drenge, og de finder ofre på modstandernes hold, og jeg har alle dage set det som en glæde, at de har brugt krudt på mig, det er nok fordi jeg var god”, lød det med et grin fra Andreas Toudahl.

Hvordan forventer du at blive taget imod?

“Jeg forventer først og fremmest, at jeg bliver taget lige så godt imod som jeg plejer. Der bliver forhåbentlig råbt en masse usagligt af mig, og sunget af mig. De plejer at ville have mig på banen, det kan jeg dog ikke love dem. Det er lidt som at have sin egen fanklub på sidelinjen. Jeg bliver kun bedre af det. Jeg synes det er en stor fanklub, og ren virkelig støttende fanklub der med humor rejser landet rundt og støtter holdet”.

Netop det med at komme på banen havde KIF’s direktør, Christian Phillip, også en kort kommentar til, da jeg ringede for at få et telefonnummer til netop Toudahl.

“Altså hvis ikke de opfører sig ordentligt, så ender vi jo med at sætte ham på banen”, lød det med et grin fra direktøren.

Hvad forventer du af stemningen i hallen?

“Jeg håber der kommer en god stemning. Det er fedt for rivaliseringen og trekantområdet at man har to topopgør med fodbold og håndbold. Man kan godt mærke, at der i kulisserne bliver arbejdet på at det er en stor dag. For os spillere og trænere er det jo ‘bare’ endnu en kamp”, svarer KIF-assistenten.

“Det at man viser den i TV er jo med til at skabe en stemning, men der er mange gode folk i klubben til at tage sig af det, så tror jeg vi har rigeligt i at forberede os til kampen. I forhold til selve hypen er det et kæmpe plus at den bliver sendt i bedste sendetid”, fortsætter han.

Når det kommer til profilerne på hvert mandskab er Toudahl dog rimelig sikker: Det er kollektivet på begge hold der er profilen, omend KIF på papiret har et par af ligaens profiler.

Også kampens udfald har Toudahl et bud på – et bud der nok ikke falder i god jord hos hans venner i HK Ultras.

“På trods af, at jeg er lovet et premium medlemskab af Ultras hvis vi taber, så går jeg efter sejren og tror vi vinder knebent”, slutter Andreas Toudahl.

https://www.eventc.dk/events/