I uge 31 får børn og unge mellem 9 og 16 en enestående mulighed for at træne med kammeraterne og blive undervist af to ungdomstrænere fra eliten. Trænerteamet, som til daglig arbejder med nogle af de mest lovende ungdomsspillere i England, besøger Kolding til dette års eftertragtede Tottenham Hotspurs Soccer School.

Kammeratskab og uhøjtidelighed skærper indlæringen

Der bliver fuld knald på træningen og dyb koncentration, når Nr. Bjært Strandhuse IF lægger græs til dette års Tottenham fodboldskole, som arrangeres af DGI. Nikolai Brogaard, der i dag er 10 år gammel, deltog på campen sidste år, og hos ham var der ingen tvivl om, at han skulle have fingrene i en billet til dette års eftertragtede Tottenham fodboldskole. Heldigvis var hans far enig, og kunne se stort potentiale i endnu en uge i selskab med de dygtige trænere:

– Nick og Chris (En anden Tottenham-træner, red.) var helt fantastiske til at tage hånd om de unge spillere. Træningen er skræddersyet til deltagerne, og de får lov at prøve helt nye træningsmetoder, som vi måske ikke bruger herhjemme. Det hele er meget professionelt og på samme tid kammeratligt. Siger Henrik Brogaard.

En af fodboldskolens store kvaliteter er, ifølge Henrik Brogaard, at trænerne formår at skabe en uhøjtidelig stemning, hvor alle føler sig godt tilpas. Selv trænerne kaster sig ofte ud i at lære danske ord og sætninger. Sådan opstår der hurtigt en god og kammeratlig stemning på fodboldbanen, når både træner og spiller griner med hinanden.

Fodbold skal være sjovt og udfordrende

Nick er overbevist om, at netop den gode stemning og de mange grin giver de bedste betingelser for indlæring og udvikling hos de unge spillere.

– Spillernes udvikling står højt på vores agenda, men i sidste ende handler det om at skabe en uforglemmelig oplevelse; en fodboldskole som er sjov og udfordrende, og som børnene har lyst til at vende tilbage til. Vi skal sikre, at de nyder hver eneste element, fra det øjeblik de træder ind af døren. Lyder det fra Nick Hardy.

Og denne tilgang til at træne de unge spillere tilslutter man sig hos DGI, som er stolte over endnu en gang at kunne tilbyde unge spillere fra hele landet en uforglemmelig og ikke mindst lærerig oplevelse på fodboldbanen.

Om DGI’s Tottenham fodboldskoler

Dette års Tottenham Fodboldskole i Nr. Bjært Strandhuse IF er den femte af sin slags på dansk jord. På fodboldskolen underviser trænere fra den engelske Premier League-klub Tottenham Hotspur Football Club’s fodboldakademi talentfulde, unge spillere.

På sidste års fodboldskole deltog 40 spillere i alderen 9-16 år. Der er stadig ledige pladser til dette års fodboldskole. Tilmeldingsfristen er 30. maj.

Om Tottenham Hotspur Football Club Academy

Tottenham Hotspur Football Club – eller bare Tottenham – er en engelsk fodboldklub, som spiller I Premier League.

Klubben har en ambition om at være blandt verdens førende fodboldklubber. Dette gør de blandt andet ved at have en lang tradition for at udvikle unge talenter.

Talentudviklingen sker gennem klubbens Football Academy for spillere i alderen 8 til 18 år.

Akademiet drives af et stort team, der arbejder med alt fra at spotte og rekruttere nye talenter, til at træne, udvikle og støtte dem gennem den første del af deres karriere som fodboldspillere. Der er tilknyttet cirka 205 unge fodboldspillere til akademiet.