Snart vil den økologiske vinbonde, Giuseppe Brancatelli fra Toscana kunne imponere fredericianernes smagssanser med otte forskellige vine fra egen produktion.

Man kunne næsten ikke forestille sig et smukkere sted til en vinaften, mørket er så småt begyndt at sænke sig og udenfor troner Lillebælt og de flotte sejlskibe i lystbådehavnen.

Det er på Cozy at der skal være vinaften, det er den 27. september klokken 19.00. Der bliver mulighed for at smage på 8 vine som Giuseppe Bracatelli har udvalgt til den store aften. Der vil være to forskellige hvidvine, en rosé, hele fire rødvine også til sidst en dessertvin. Cozy vil i den forbindelse servere tre lette retter og lidt sødt der til.

“Vi vil gerne vise at vi kan mere end vores ala carte køkken, så vi fortsætter med at skabe oplevelser for vores gæster. Det er en unik mulighed for at møde en ægte vinbonde, der malende kan fortælle hvordan han producere sin vin, frem for en vinsælger. Det bliver også set mod det italienske køkken når vi servere de tre lette retter, men hoved fokus vil være på de dejlige italienske vine som Giuseppe Bracatelli medbringer”, siger Tina Møller.

En tur på Cafe Cozy betyder også en smuk udsigt mod vandet i Lillebælt. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Vine fra Brancatelli

Når du ser druesammensætningen på vinene fra Brancatelli, falder tankerne naturligt på Bordeaux i Vestfrankrig. Cabernet sauvignon og cabernet franc dominerer samt lidt petit verdot. Desuden bruger han Syrah den findes blandt andet i sin rosé, som du også skal smage når du besøger Cozy på er deres vinafren. Vinene får generelt en høj score på det store vinsite og app Vivino. Gennemsnittet på vinene fra Brancatelli er på 4 ud af 5 stjerner, så det er nogle populære druer fra Toscana .

Her vil der snart komme fortællinger fra Toscana. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

En begejstret bruger på Vivino skriver i kommentarfeltet: ”Fantastisk vin! Hvis nogen kommer til Toscana, så tag ind og besøg Brancatelli! Rigtigt fint sted og behagelige mennesker”.

Brancatellis vine tog især et spring op i kvalitet, efter de begyndte at samarbejde med den kendte økolog Graziana Grassini, der også er konsulent for det verdensberømte Tenuta San Guido, især kendt for Sassicaia-vinen. Brancatellis vingård ligger i det vestlige Toscana næsten ud til de syv toscanske øer mellem det liguriske og tyrrhenske hav. Øerne udgør nationalparken ”Arcipelago Toscano”.

Der er dækket op i restauranten til en hyggelig aften. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Det er helt sikkert en aften hvor man vil få Toscana under huden og lære meget mere om økologiske vine. Tilmelding foregår hos Cozy på mail, der vil være et begrænset antal pladser, så det er med at få sat sig i et af sæderne når den økologisk Toscanske karavane ruller forbi Fredericia.

Det koster 349 kroner per person og du kan læse mere om arrangementet her.

https://www.facebook.com/menyfredericia/