Toppen af Poppen er tæt på sin afslutning, har du fulgt med og hvad er dine favoritter? Vi tager et kig på nogle af kunstnernes fortolkninger i denne artikel.

Anders Blichfeldt, Carl Emil, Kwamie Liv, Chief One og Cæcilie Nordby har været for bordenden i det populære program Toppen af Poppen. Kun dronningen af dansk popmusik, Medina, er tilbage i morgen. Jeg ved ikke om det er mig, men jeg kunne godt snart tænke mig lidt fornyelse i programmet, men jeg har alligevel set det, om ikke live, så forskudt som streaming.

The Antonelli Orchestra er et godt sammenspillet produkt, men nu har de snart været med i alle tv-programmer, der lugter af musik, dans eller generel underholdning i årtier. De har en sound, men jeg synes snart, vi som seere trænger til en fornyelse. Ligeledes synes jeg, at dialogerne og de små interaktioner med kunstnerne er så opstillede og tåkrummende, at der snart må tænkes nyt. En af dem, der nyder godt af det, er stand-upperen Dybvad, der kan underholde med klip fra Toppen af Poppen.

Det skal ikke ses som et angreb på selve ideen, for den er stadig god, men indpakningen og samtaleflowet kunne godt drejes lidt til.

Mine højdepunkter undervejs har været Medina og Teitur, førstnævnte har bevist over for sine skeptikere, at hun først og fremmest kan synge. Man fristes næsten til at sige: “Velkommen til Medina”

Medina

Mange har en mening om Medina, det har jeg selvfølgelig også. En af grundende er selvfølgelig, at hun gennem en årrække har toppet hitlisterne og må siges at være original i både persona og stemme. For mange, som mig, har det været befriende at se Medina i det setup her. Hun er en super fortolker og så kan hun frembringe følelser som ingen andre. Her fortolker hun Chief Ones første nummer fra hans nyere karriere som sanger, jeg har været ude med riven med hans sangtalent, men med Medinas vokal bliver nummeret om vejen ud af depressionen en tåreperser af format. Man skal dø lidt i Medinas version viser potentialet i sangen.

Teitur

Teitur skal have stor ros for at kaste sig ud i Chief Ones albumdebut med Rockers By Choice. Det er et meget antikommercielt nummer i sin originale udformning. Fem unge drenge og Hanne Boel, der fortæller om narkoens bagsider på en drenget og skolerimsagtigmåde. Men Teitur iklæder sig den ikoniske jakke, som var en stor del af gruppens fremtoning og som han selv siger, er det så fjernt fra, hvilke ord han har i sin mund, at han måtte udforske det. Han er så charmerende og får næsten sangen til at fremstå som nutidig og hans næsten spokenwords bliver til vellyd, fremfor den voldsomme energi Rockers By Choice gav til nummeret.

På lørdag er turen så kommet til, at Medina skal fortolkes, jeg ser stadig med, men trænger til fornyelse. Ser du også med, og hvem er din yndlingskunstner i programmet?

www.fcfredericia.dk