Fredericia AVISEN kan godt lide musikprogrammer, desværre er der få, hvor det ikke er ren underholdning og feel good, her er Toppen af poppen en undtagelse. I år drager et nyt hold af sted, så vi i efteråret kan nyde de nye udsendelser.

Denne artikel kommer rundt om de deltagende kunstnere, så du er klædt godt på til at sidde i sofaen og nyde Toppen af Poppen. Se med fra søndag 18. august kl. 20.00 på TV 2, der er ikke noget forandret men mon ikke vi igen kommer under huden på kunstnerne.

Medina

Hun behøver nok ikke den store introduktion, hun kom næsten ud af det blå i 2009 med albummet “Velkommen til Medina. Denne nu 36 årige kvinde fra Risskov ramte os med sangen “Kun for dig”. Siden hitalbummet “Velkommen til Medina” blev hun folkeeje og man kan vel godt tillade sig at skrive, at hendes karriere har været på deroute de sidste par år. Nu er hun deltager i Toppen af Poppen 2019, det bliver spændende at høre hende fortælle om sin karriere, den må være spændende.

Carl Emil Petersen

Måske klinger navnet ikke højlydt, men det burde det gøre, Carl Emil var en del af det danske band Ulige Numre som storhittede med sangen “København” og udgav EPen “Ulige Numre. Som solo kunstner har Carl Emil Petersen kun udgivet 1 album i 2017 som hed “Natradio”. 1 Ep og 1 album, det kan lyde lidt som et tyndt grundlag for at deltage, men jeg er sikker på Carl Emil Petersen bliver en som TV2 ærgrer sig over at fyret ham af så tidligt i karrieren senere. Hans stemme er unik og hans sproglige talent er stort, jeg glæder mig til hans fortolkninger.

Kwamie Liv

Hver gang jeg hører Kwamie Liv, så glemmer jeg, at det er hende, jeg begynder at fiske efter de helt store navne. Det er jeg ikke ene om, da mange sammenligner hende med sangerinder som Lana Del Rey. Hun har heller ikke et kæmpe bagkatalog, men jeg forestiller mig, at alle de andre medvirkende venter på at høre hende fortolke deres numre med hendes dovne sløve vokal som sidder lige i skabet. Kwamie Liv synger som de helt store stjerner, men bliver hun selv en, det må tiden vise.

Chief 1

Chief 1 er hovedsagligt producer og har et meget veludviklet popøre, han er super god til at finde nye talenter og lave sange som en gang i mellem rammer hitlisterne. Hans musiske fødsel kom efter, at de som pionerer i Rockers By Choice var med til at starte dansk rap. Men som solokunstner er han meget ny og for mig også en overraskelse, når han deltager med et album i Toppen af Poppen. Men, men, men , Lars Pedersen er en modig hitmager, så mon ikke han kan bringe nogle gode og sjove fortolkninger ind i programmet, det bliver i hvert tilfælde ikke det sangtekniske, der kommer i højsædet.

Teitur

Jeg er ikke stærk i Teitur, men jeg ved, at folk der kommer til hans koncerter kommer igen og igen. Han er en super fortolker og hvis nogle af de andre deltager mangler albums eller koncerter på deres cv, så er Teitur modsætningen. Teitur er født på Færøerne og hans stemme og tilgang til musikken kommer også til at give våde øjne, det er næsten garanteret.

Anders Blichfeldt

Anders Blichfeldt, jeg ved ikke hvorfor, men jeg får lyst til at sige “Bonsoir Madame”. Anders er forsanger i festival og fadølselskernesorkester Big Fat Snake, og den sang er en sand landeplage. Jeg er ikke vild med den, men lur mig om jeg ikke synger med alligevel. Det er lidt synd med sådan et “one hit wonder”, fordi Anders Blichfeldt er en god og stabil solosanger. Han er scenevant og charmerende så mon ikke kvinderne i stuerne får røde kinder undervejs.

Cæcilie Norby

Jeg tænker straks jazz, men jeg kan også høre pop, Cæcilie Nordby har en stemme der rummer det hele. Cæcilie er meget smuk og smågenert, jeg er sikker på at hun smider noget vokalteknik og jazzede versioner ind i programmet, selvom hun forførte os alle med hendes tid i popgruppen One Two. Hun har et stort katalog at plukke fra, men kan de andre fortolke hende, det bliver spændende.

Jeg glæder mig til at følge serien, gør du også det? Fredericia AVISEN følger op på serien og Kulturredaktøren finder highlights og lavpunkter fra Toppen af Poppen 2019.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=249&TicketCategoryId=845d