Hvad der på papiret var et opgør mellem FHK og Aalborg fes ud. Ikke på noget tidspunkt var det spænding om udfaldet, dertil var Aalborg en klasse over FHK, som endte med at tabe 29-23.

Onsdag var der topopgør i thansen ARENA. Rækkens nummer tre, FHK, tog imod nummer to, Aalborg. Den havde ikke mange set komme før sæsonen, og sandheden bag er nok også, at dels grundet turneringsstrukturen med flere hold og coronaaflysninger, har FHK spillet flere kampe end de omkringliggende hold.

Ikke desto mindre kunne man ikke tage fra FHK, at de altså indtog en tredjeplads inden opgøret. Til dagens ventede der dog en modstander af en noget anden kaliber end normalt på det stjernebesatte Aalborg-mandskab, der endda måtte undvære den største stjerne af dem alle, Aron Palmarsson. Til gengæld kunne Aalborg i stedet blandt andet bryste sig af de svenske EM-guldvindere Lukas Sandel og Felix Claar, samt de danske bronzevindere Henrik Møllgaard og René Antonsen.

adp-as.dk

Fra start lagde FHK ud i syv mod seks foran de 2.305 tilskuere, der er sæsonrekord i thansen ARENA. Det viste sig ikke at være en god idé, da FHK spillede usikkert og gang på gang smed bolden væk eller brændte helt fri. Tre ud af Aalborgs første fire mål blev scoret uden, at Emil Tellerup var nået ind på kassen.

FHK’s trænerteam fortsatte stædigt med at hold fast i den offensive satsning, der sæsonen igennem har givet pote, og det endte også med, at FHK fik halet ind på Aalborg efter at have været efter i indledningen. Fredericianerne fik reduceret til 7-8 efter 19 minutter, da Emil Tellerup diskede op med to store redninger i træk, og så fik Aalborg-træner Stefan Madsen nok og forlangte timeout.

Det offensive korthus for FHK faldt sammen. Styrmanden Kristian Stoklund ramte ikke det niveau, som han har har for vane, og konsekvensen blev, at han efter sin fjerde tekniske fejl blev pillet ud. Efter 23 minutter var FHK bagud med 7-11, og det skete efter, at Aalborg for fjerde gang havde scoret i tomt mål.

Til trods for det fortsatte FHK med at spille syv mod seks. Der var enkelte momenter, hvor FHK kom til store chancer, men flere gange når det skete, brændte FHK’erne på Simon Gade, der særligt havde godt fat i nærskud fra fløjene. Det betød, at Aalborg gik til pause foran 14-9 efter, at Henrik Møllgaard bragede et frikast direkte i mål på sidste aktion i første halvleg.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I anden halvlegs begyndelse var FHK på vej tilbage i opgøret. Emil Tellerup diskede op med redninger, og i spillet seks mod seks fik Nicolaj Nørager sat skik på FHK, men med ét vendt kampen til FHK’s fordel. FHK-forsvaret var ved stillingen 16-13 til Aalborg tæt på at bryde et stregindspil, men i stedet blev der begået straffekast, som Buster Juul scorede på. I stedet kom FHK igen bagud med fire mål og tættere på kom fredericianerne ikke.

I stedet kom FHK yderligere bagud. Midtvejs i anden halvleg var stillingen 21-16, og føringen forsatte Aalborg med at øge. Med syv minutter tilbage af opgøret var stillingen 28-20 til Aalborg, og så fik Jesper Houmark nok og forlange timeout. Han ville redde sit hold fra en ydmygelse, og den mission lykkedes.

Symptomatisk for FHK’s præstation lykkedes det først FHK’s angrebsprofil, Kristian Stoklund, at få scoret for første gang efter 54 minutter. Det var med til at gøre, at FHK fik pyntet på resultatet, der blev en Aalborg-sejr på 29-23 efter et topopgør, hvor der ikke på noget tidspunkt var tvivl om udfaldet.