Når turen går ud i sommerlandet, er den feriepakkede bil en stor fristelse for tyve. Samtidig har tyvene fundet ud af at bruge trickteknologi. Feriefolket kan være med til at gøre livet vanskeligere for tyven, lyder det fra GF Forsikring i Trekantområdet.

Hvert eneste år pakker mange forventningsfulde borgere i Trekantområdet bilen og kører på ferie. Det betyder også, at bilen bliver fyldt op med værdier og bagage, og et indbrud er bestemt ikke noget, man har lyst til at skrive hjem om.

Hvis tyven vil ind, så er den feriepakkede bil et let offer. Og har tyven først været inde, så er man sjældent i tvivl, når bilen er gennemrodet og værdierne er væk. Men de fleste forsikringsselskaber kræver synlige tegn på indbrud, og det er i de senere år blevet en udfordring. 

Tjek om bilen er låst
Avancerede låseværktøjer er blevet udbredt og giver tyven mulighed for at bryde ind uden synlige tegn. Blandt tyvens foretrukne værktøjer er elektroniske nøgler, der kan jamme signalet fra bilens centrallås.

– Det er ikke tilstrækkeligt at låse bilen med fjernbetjeningen, mens man går væk fra den, for man kan risikere, at tyven er klar til at slå til. Derfor bør man tage i bilens dør og sikre sig, at bilen er låst, siger Pia Golsche Knappe fra det kundeejede forsikringsselskab, GF Forsikring, der i Trekantområdet har kontor i Erritsø ved Fredericia samt i Billund.

Gem elektronikken væk

Tyven bliver lokket af værdigenstande, som han hurtigt kan omsætte. Derfor skal man undlade at friste tyven med ting, der ser spændende ud, som fx en taske, der ligner en computertaske. 

– Det er vigtigt, at man tænker over, at tyven hurtigt kan afkode en computer- eller kamerataske, og derfor skal værdigenstandene gemmes væk, slutter Pia Golsche Knappe fra GF TrekantOmrådet.

Det kundeejede GF Forsikring oplyser at i tilfælde af et indbrud kan forsikringsselskabet kun komme til hjælp, hvis værdigenstande som fx IPad, computer eller spejlreflekskamera har været skjult i fx handskerum eller bagagerum. Derfor er det også en god ide at fjerne IPad-holdere fra nakkestøtten, der kan indikere, at der er en IPad i bilen.

Synligt tøj og tasker vil forsikringen typisk dække, men der kan være en øvre grænse på dækningen. Til gengæld kan en tagboks på bilen være en god ide også set med forsikringsselskabets øjne. En tagboks er nemlig sidestillet med et aflåst bagagerum.

https://www.ibc.dk/eud-business/