Tøjhuset dannede torsdag aften rammerne om et VIP-arrangement i samarbejde med Ti Trin Ned. Formålet var at åbne op til debat om Kanalbyen og fortælle de interesserede nærmere om planerne bag bydelen.

De inviterede til arrangementet var dem, der er skrevet på interesseret-listen til lejlighederne i Kanalbyen. Til stede var blandt andet den tidligere Borgmester, Uffe Steiner Jensen, der havde konen Ellen med.

Til at starte med inde i salen tog projektdirektør i Kanalbyen, Tim E. Andersen, ordet på scenen, hvor han var vært og havde Ti Trin Ned-ejerne Mette og Rainar Gassner i den varme stol sammen med Jens Andersen fra A. Enggaard. Entreprenørfirmaet med de nordjyske rødder har blandt andet fået til opgave at opføre det nye Ti Trin Ned i Kanalbyen, og spiller i det hele taget en stor rolle i forbindelse med Kanalbyen.

Mette og Rainer fortæller om Ti Trin Ned

Tim stillede løbende spørgsmål til Mette, Rainar og Jens på scenen. Til at starte med blev der spurgt ind til Ti Trin Ned. Tim spurgte blandt andet ind til, hvorfor Ti Trin Ned flytter til Kanalbyen, hvortil Mette svarede:

”Vi vil gøre sanseoplevelsen større med flytningen til Kanalbyen. Det er fordi vi altid har drømt om at have havudsigt. Vi har kigget mod Hannerup Skov, som også har haft god udsigt. Det har vi altid kunne tænke os at give vores gæster. Det skal være en oplevelse at komme ind i restauranten. Man skal være fuldstændig klar over, hvor vi er henne, på kanten til Lillebælt,” fortæller Mette.

Visionen for Mette og Rainer har lige siden, at Ti Trin Ned åbnede i 2001 været klar: At gøre det bedst muligt. Men at det skulle ende ud med én michelin-stjerne var ikke noget Mette havde set komme.

”Det har aldrig været et mål. Man kan ikke sige, at man går efter en stjerne. Man gør sit ypperste og tror på. At det så bliver belønnet med en stjerne tør man ikke drømme om. Det er ligesom at vinde en Oscar i vores branche,” udtalte Mette inden Rainer bryder ind og fortæller, at Ti Trin Ned vil mere end den ene stjerne:

”Man kan sammenligne det med fodbold. Man kan ikke nøjes med et mål. Det drejer sig om at score mål. Jo flere mål, jo bedre.”

Åben debat: Ønsker om streetfood, Irma og hverdagsrestaurant

Lige fra Tim tog ordet til at starte med på scenen lagde han op til, at de fremmødte skulle komme med deres ideer. I den sidste del af den åbne seance i salen blev det muligt at tage ordet for de fremmødte, der kunne komme med ideer til Kanalbyen.

Inden da fortalte Jens Andersen lidt om visionerne med Kanalbyen.

”Vi kigger videre på, hvordan man kan bygge videre på bylivet. Vi kigger på områdets kvaliteter. Rainer og Mette har sagt, at det ikke skal være en ”lukket” restaurant. De er også med til at definere tingene. Jeg kan fortælle, at vi arbejder på at lave en slags trædæk og området i ikke bliver med flot, kortslået græs, men mere med østkysten og historien, der er på stedet i forvejen,” fortæller Jens, hvorefter ordet blev givet frit til ideer.

Den første idé fra salen lød som følger: ”Vi skal have small-street food inspireret lidt fra Aarhus og København. Det skal bare ikke være helt på samme måde. Vi skal finde vores måde i Fredericia.”

Tim og Jens på scenen var positiv stemte over for ideen og Louise fra Kanalbyen gik derefter videre med mikrofonen til den næste, der havde en idé.

”Vi skal have ordentlige indkøbsmuligheder til dagligvarer. Det er ikke nok med bare en Hoki Købmand for at tage et eksempel. Der skal være ordentlige råvarer. Man kunne jo spørge Irma, der endnu ikke har slået sig ned i Jylland. Det kunne være fremragende,” lød ideen.

De næste forslag lød på blandt andet en hverdagsrestaurant, som har tidligt åbent og hvor maden er til at betale. Underforstået at det ikke er i samme prisklasse som Ti Trin Ned. En anden forslog også, at man om sommeren kunne lave en slags havnerundfart, hvortil Tim svarede, at man kunne kalde det en Lillebælt-rundfart.

Der var sat en halv times tid af til seancen i salen, men klokken var først 19:15, da Tim takkede for ideerne og lod snakken fortsætte over den flot anrettede mad med tilhørende rosévin i bar-lokalet ved siden af salen.