Det Bruunske Pakhus musikalske succeser har trukket overskrifter gennem mange år i Fredericia og i hele regionen. For fire årskortdeltagere er Tøjhuset, hvor spillestedet i dag er placeret og har navnet fra, et fantastisk sted at komme, men de vil gerne komme til flere arrangementer. Det kan de ikke, fordi – set fra deres synspunkt, at de større etablerede navne bliver præsenteret på andre lokationer eller med andre arrangører. Tøjhuset afviser kritikken, men ønsker en dialog.

Et årskort til Tøjhuset koster 1800 kroner og giver adgang til et væld af koncerter i Fredericias store musikhus. Det har Jan Jochumsen og kæresten Rikke nydt godt af de senere år, hvor de har oplevet god musik tæt på. Men de mener, at de etablerede navne og større koncerter flyttes og arrangeres så, de ikke kan deltage. Det fik Jan Jochumsen til at sende en e-mail til Tøjhusets leder, Sune Rasmussen.

»Min kæreste og jeg har haft årskort i flere år, og vi har nydt det. 2020 har været et mærkeligt år grundet den aktuelle pandemi, men forholdene i, hvad årskortet giver adgang til har ændret sig markant de sidste 2-3 år,« indleder Jan Jochumsen, der søndag skrev følgende på sin Facebook:

»De større navne flyttes andre steder hen til eksempelvis Fredericia Teater. EventC, FBI med flere står som medarrangør, sommerkoncerter og lignende gør, at vi ikke har adgang til arrangementerne. Vi giver 1800 kroner og 150 oveni for medlemskabet til foreningen, der giver rabat, men vi kan ikke komme til det, vi gerne ville. Jeg tog derfor kontakt til Tøjhuset« fortæller Jan og konstatere:

»Jeg var ikke vred i min mail, men jeg er og var skuffet. Jeg var samtidig forundret over, hvorfor restriktionerne skulle trækkes ned over årskortet og i sidste ende degraderes. Vi synes selv, at produktet er skåret ind til benet efter, at Helle er stoppet (Helle Lillethorup red.). Men mail-dialogen endte ikke godt. Sune var meget kortfattet og ville ikke imødekomme vores problemstillinger. Han tog faktisk ikke stilling til dem, han konstaterede blot, hvorfor og hvordan. Han linkede til gældende regler for årskortet, samt at prisen var uændret. Jeg spurgte flere, som jeg ved også nyder at gå til koncerter, om de også så årskortet, som noget, der blev mindre og mindre værd. Det gjorde de, men det sidste svar, vi fik, da vi sagde vores årskort op – først min kæreste og sidenhen mig, var, at så kunne vi glæde nogen af de mange, der stod på venteliste, men der undrede det mig så, at jeg skulle læse et opslag på Facebook senere om, at der nu var to pladser ledige, man kunne købe – det er vist ikke en venteliste.«

Tøjhuset har fået flere arrangementer i kalenderen – er der ikke meget godt, I kan komme til?

»Jo, absolut. Der var også nogle, der kommenterede mit Facebookopslag og sagde dette, men jeg synes, at når man køber et årskort, så skal det gælde til det meste, og jeg indrømmer gerne, at vi har oplevet og lært meget godt og nyt musik med årskortet, men vi vil også gerne kunne se de etablerede navne i ny og næ. Jeg køber årskortet for at støtte Tøjhuset, men også for at opleve musikken i byen. Dertil kommer, at vi altid køber for 2-300 kroner snacks, sodavand og øl. Så vi er gode kunder i butikken, men med den seneste udvikling, ser vi os ikke sådan. Vi følte ikke, at vi blev hørt eller i det mindste fik en bedre forklaring på, hvordan man definerer, hvad årskortet gælder til. Jeg vil kort sagt gerne vide, hvorfor det kort skal degraderes sådan, og hvem, der har besluttet det.«

Tøjhusets leder er ked af dialogen og vil gerne fortsætte den. Tøjhuset byder nemlig på store koncerter – også med etablerede navne.

»Faktuelt har man aldrig før haft så mange store koncerter i foreningen. Det er alt fra de store sommerkoncerter til større opsætninger med et 40 mands stort band. Jeg er ked af, at de ikke føler dialogen har været god, så jeg håber faktisk, at Jan vil svare tilbage på min sidste mail, så vi kan genoptage dialogen. 2020 har været et mærkeligt år, men alligevel er jeg sikker på, at 2021 vil give årskortholderne en stor værdi med adgang til alt fra standup til de store navne. Der vil også være store navne på Fredericia Teater, i Tøjhuset og hos andre lokationer, hvor man får adgang. Jeg synes, at man får adgang til virkelig meget musik med årskortet,« siger Sune Rasmussen.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Karsten Ejby
Karsten Ejby
1 måned siden

Kære Jan

Jeg er helt enig i din kritik, og har også korresponderet med Sune.

Jeg har af samme grund opsagt mit årskort.

Kh.Karsten Ejby