Torsdag aften offentliggjorde Fredericia Kommune, at Vestbyens Herretøj har vundet handicapprisen 2020. Det var ikke noget tøjbutikken, der ligger på Vejlevej, havde set komme. Henrik Hansen fortæller, at butikken ikke har gjort noget anderledes i år.

I mange år har Henrik Hansen haft til huse i vestbyen med en tøjbutik. Først i Vestcentret og efterfølgende rykkede han butikken nogle hundred meter væk til Vejlevej 34. Kunderne kommer fra nær og fjern for at blive klædt på hos den nærværende betjening i tøjbutikken, som har tøj til alle.

Og netop det med at have tøj til alle er noget Vestbyens Herretøj altid har slået på. Store som små er blevet klædt på af butikken, og derfor kom nomineringen til årets handicappris først som en overraskelse. Da butikken endte med at vinde prisen, var Henrik og Marianne benovet.

»Den var vi slet ikke klar på. Vi vidste, at vi var indstillet, fordi vi fik et opkald. Det er sket på baggrund af den flotte udtalelse, der var i normeringen,« siger Henrik, da han har en ledig stund i butikkens køkken, hvor det blev til en kop kaffe med AVISENs udsendte.

Henrik henviser til udtalelsen, hvor der stod:

»I Vestbyens Herretøjs butik tilgodeser Henrik og det øvrige personale i særlig grad mennesker med handicaps. Ud over at de yder en fremragende service, sørger de for, at beboerne på Kobbelgaarden 3 og Ullerupdalvej 90-96 får en rigtig, rigtig god oplevelse. Beboerne er både fysisk og psykisk udfordret, og Henrik og hans personale formår at tage udgangspunkt i den enkelte borger, som bliver set, hørt og husket ved navn. For beboerne kan det nemt blive næsten uoverskueligt at få prøvet tøj, så det gør en forskel, at personalet giver sig god tid til at vejlede – altid med godt humør og friske bemærkninger.«

“Trofæet” som Vestbyens Herretøj har fået. (Foto: AVISEN)

I Vestbyens Herretøj er der store prøverum og parkering foran indgangsdøren, og det er noget af det, som Henrik tror betyder noget. Både for beboerne på de to nævnte bosteder, men også for den almene kunde.

»Vi har altid gået op i, at alle skal behandles ens. Sådan har det været lige siden starten i Vestcentret – det har altid været filosofien, at der skal være plads til alle,« siger Henrik og fortæller, at han i 2020 ikke har gjort noget anderledes end i de øvrige år, hvor han har haft butikken:

»I år har været et mystisk år med Covid-19, som ingen havde forudset, men ellers har vi gjort som vi plejer med vores ekspedition og service. Den eneste forskel der er, at vi er blevet indstillet til den her pris, som blev uddelt for anden gang,« siger Henrik.

Hvordan har reaktionerne været?

»Der er mange der har skrevet, at det er fortjent. Det kunne man også se på reaktionerne, da I bragte historien, hvor der er mange lykønskninger,« siger Henrik.

Der bliver taget en tår af kaffen i ny og næ. Indimellem kommer der kunder, som gør, at Henrik må træde ud af køkkenet for at hjælpe Marianne med ekspeditionen, og den travle tøjhandler kan godt mærke, at det snart er jul på den front.

»Vi er i gang med at pakke julegaver ind, så man kan roligt sige, at julehandlen er igang, slutter Henrik Hansen med et smil.

Om Handicapprisen: 

Frem til d. 12. november kunne man indstille borgere, organisationer og foreninger med bopæl i Fredericia Kommune til Handicapprisen 2020. Det er repræsentanter fra Fredericia Handicapråd og Senior- og Handicapudvalget i Fredericia Kommune, der udpeger en vinder. I år havde de udvalgt G94’s multihold, Kristine Petersen fra Grow Your Life og Vestbyens Herretøj.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer