Forside Fredericia Tobias Jørgensen: Vi skal styrke den håndholdte indsats

Tobias Jørgensen: Vi skal styrke den håndholdte indsats

DEL
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Venstres folketingskandidat, Tobias Jørgensen, inviterede en tirsdag morgen Fredericia AVISEN med på en tur, målet var HeadOn i Aarhus, hvor vi skulle mødes med en vaske ægte ildsjæl.

Vi aftalte at mødes ved motorvejsafkørslen i Snoghøj, og det er ikke til at tage fejl af hvilken bil der tilhører Tobias Jørgensen. Bagpå er den prydet med et billede af ham selv og hans partifælle Asger Christensen, der stiller op til Europaparlamentet.

Jeg har flere gange tidligere været på uformelle besøg sammen med politiske kandidater, og det er nok den bedste måde at komme lidt tættere på kandidaterne, når man kommer ind bag det polerede ydre, som oftest er set. Der er faktisk mennesker bag facaden, tro det eller lad være.

Vi kørte afsted mod Aarhus og snakken gik, hvordan er livet i valgkamp? Hvordan går det? Hvad med de frivillige, har de det godt? Ja emnerne om valgkamp er mange, og Tobias virker som en mand der sætter pris på sine frivillige, faktisk så meget at han inviterer indenfor til helstegt pattegris.

Vi nåede Aarhus, nærmere bestemt Højbjerg lige udenfor Aarhus. Her møder vi Torben C-Bohnhardt, der inviterede indenfor på en kop kaffe og en snak om hans liv, et liv der er endt med at hjælpe unge mennesker, så de ikke kommer så langt ind i miljøet som Torben selv har været det.

Torben har en fortid som fuldgyldigt medlem af to rockergrupperinger i Aarhus, så han ved hvad det vil sige både at være indenfor – og for den sags skyld også udenfor – rockermiljøet. Tilbage fra tiden er, udover alle minderne, hans motorcykel, der har fulgt ham siden han var 19 år gammel i tykt og tyndt.

Torbens fortælling er unik, ja Torben er faktisk unik og folk som ham hænger ikke på træerne. Men vilkårene for hans arbejde er svære, støtten er bestemt ikke som den har været, men det vil Tobias Jørgensen kæmpe for, at den bliver, for det er et vigtigt arbejde, forklarer han.

“Vi skal styrke folk som Torben. Jeg er meget beæret over at få lov til at komme indenfor og høre hans historie, og høre om det arbejde han ligger i den unge mennesker. Vi har brug for folk som Torben, folk der kan tage over der hvor systemet ikke kan”, siger Tobias Jørgensen.

“Det er vigtigt for unge mennesker at have et trygt rum, et rum hvor der bliver lyttet og hvor de altid kan komme til. Alle erfaringer viser, at det er den bedste måde at hjælpe udfordrede unge mennesker videre, men der er alt for få tilbud af den slags”, fortsætter han.

Det er lidt utaknemmeligt at være journalist og skulle skrive om denne oplevelse, for jeg blev væltet bagover af Torben som person, hans åbenhed og ærlighed, hans ukuelige vilje til at hjælpe andre. Det er svært at beskrive ham med ord, jeg tror man skal møde ham før man for alvor kan mærke det. Jeg var så heldig at få et eksemplar af hans bog Ctrl+Alt+Delete, som jeg glæder mig ustyrligt meget til at læse.

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?
DEL