Coronakrisen lukkede Danmark ned – og det betød blandt andet en noget anden afsked med folkeskolen end Tobias Nørbo Jensen havde forventet. Sommeren bød på gode tegn, men lige her op til skolestart så det noget mørkere ud. Men Tobias fik liv at møde i skole – og det er han meget glad for. At fester og andre sociale arrangementer ikke er på tale foreløbigt, det er ærgerligt, men nødvendigt, forklarer han.

Tobias Nørbo Jensen er blandt de første elever i den nye HTX-bygning, men det har ikke hele tiden set lige positivt ud for hans udsigter til at få lov til rent fysisk at møde i skole. Men det var en god oplevelse, da han mandag morgen fik lov til at træde ind i den nye flotte bygning og møde sine nye klassekammerater.

“Det var faktisk rigtig fedt at få lov til at være en af de første til at tage den her nye bygning i brug. Det var lidt specielt også. Men det er en mega fed ny bygning vi har fået lov til at tage i brug”, fortæller Tobias og fortsætter:

“Selvom der har været usikkerhed omkring hele starten, så har det været rigtig stort. Jeg har glædet mig rigtig meget til det her nye kapitel. Men det er klart, at jeg og mine nye klassekammerater har været bange for det her Corona – og personligt er jeg selv meget bange for, at Corona blusser op så Danmark bliver nødt til at lukke ned igen, så vi ikke kan komme i skole”.

På HTX Lillebælt og for den sags skyld det resterende at EUC Lillebælt er der opsat restriktioner, der skal forebygge en smittespredning på deres matrikel. Det indebærer blandt andet regler for afstand, håndsprit, færre pladser i kantinen og forskudte pauser. Men det er intet problem at overholde, fortæller Tobias.

“De er meget nemme at overholde. Det er helt forståelige retningslinjer, som jeg er meget villig til at overholde. De er jo kun sat op for vores egen sikkerhed – og vi gør hvad der skal til for at vi fortsat kan få lov til at møde i skole. Det kan godt være lidt nedern, men hvis det er det der skal til, ser jeg klar på det”, forklarer han.

Med Corona er også kommet en nedlukning af hele nattelivet – og derunder også gymnasiefesterne, som mange nye gymnasieelever glæder sig meget til. “Det er nok det værste, at vi ikke kan få lov til det. Men det er bare sådan verden står til lige nu, det er jo ikke kun os det går udover, det er alle i hele samfundet”, fortæller Tobias.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer