To mænd på henholdsvis 25 og 26 år er i dag ved retten i Randers begge idømt 6 år og 6 måneders fængsel for vold med døden til følge mod en 40-årig mand og for grov vold mod en 44-årig mand i maj sidste år.

Episoden fandt sted i Udbyneder ved Havndal den 27. maj 2015 ved midnatstid. Her havde de to tiltalte angiveligt været i klammeri med de to andre mænd, i første omgang inde i den 44-åriges hus og senere ude på vejen foran huset, hvor de to tiltalte på en motorcrosser påkørte de to andre mænd med en fart på mindst 40 km/t.

Den 40-årige fik ved påkørslen revet sin pulsåre over og afgik kort efter ved døden. Den 44-årige blev først påkørt, hvorefter de to tiltalte efterfølgende kørte over ham med crosseren og sparkede ham, mens han lå på jorden. Den 44-årige pådrog sig blandt andet åbent benbrud, brud på to ribben, og hans ene lunge klappede sammen.

De to tiltalte kørte herefter fra stedet, men blev senere på natten anholdt ikke så langt derfra.

Dømt for vold
Anklagemyndigheden gik efter at få de tiltalte dømt for henholdsvis manddrab og forsøg på manddrab, men retten valgte i stedet at dømme efter den mildere tiltale omhandlende vold under særdeles skærpende omstændigheder, hvilket altså har udmøntet sig i 6 år og 6 måneders fængsel.

– Retten vurderer, at de tiltalte ikke havde til forsæt at slå nogen ihjel, og derfor bliver de kendt skyldige i vold med døden til følge og grov vold, og det tager jeg selvfølgelig til efterretning. Med hensyn til selve strafudmålingen ligger denne i tråd med praksis, hvor udgangspunktet for straffen for vold med døden til følge er 6 års fængsel, siger anklager Dorthe Lysgaard, Østjyllands Politi.

Den 25-årige blev desuden dømt for at have kørt motorcrosseren i narkopåvirket tilstand og fik frakendt førerretten i 8 år som følge af dette.

– De to mænd ankede på stedet dommen til landsretten, oplyser politiet i en pressemeddelelse.