På IBC Fredericia-Middelfart har der siden igår været to nye smittetilfælde af Covid-19. Den ene drejer sig om et tilfælde i en AVU-klasse, hvor hele klassen er blevet sendt hjem, og det andet tilfælde er en første års elev, hvor de nære relationer i klassen er blevet sendt hjem.

Med de to nyeste tilfælde af Covid-19 smittede er der nu i alt ti smittede på IBC Fredericia-Middelfart. De ni er elever, der går på HHX, men det sidste tilfælde er en på AVU, der et et kursus for voksne, der skal have en 9. og 10. klasseseksamen.

»Vi har valgt at sende AVU-klassen hjem, da de har en ordning, hvor de skiftes til at tage mad og drikkevarer med. Vi har derfor ikke kunne optrevle smittekæden pga. det,« siger campusleder, Jakob Lund.

Hvor længe er de sendt hjem?

»Foreløbigt er de sendt hjem resten af ugen, men realistisk set går der nok længere tid. Det har været en ekstraordinær situation, da det er folk, som har dansk som andet sprog og vi derfor skulle få kommunikeret det forståeligt ud,« forklarer Jakob Lund.

HHX-klassen, hvor der er et nyt smittetilfælde, har man ikke hjemsendt hele klassen.

»Dem, der har nære relationer, fik den korteste skoledag de nogensinde har haft og blev sendt hjem. De var alle enige i, at de var nære relationer,« slutter Jakob Lund.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer