Komproment A/S i Svenstrup syd for Aalborg og Wood Step i Randers vinder byggeriets Oscars, Miljøprisen og Energiprisen. De prestigefulde priser blev overrakt til de to medlemmer af Dansk Byggeri ved åbningsceremonien på byggeriets fagmesse, Byggeri18 i Fredericia 13. marts

– Dansk Byggeri er glade for, at vi har innovative medlemmer, som udvikler produkter, der både tager hensyn til miljøet og klimaet og dermed tager samfundsansvar. De er frontløbere, når det gælder fremtidens byggeri, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, som er medlem af nomineringskomiteen.

Byggeriet Miljøpris gik til Komproment, der på mindre end 2,5 år har udviklet en serie af bæredygtige facade- og tagløsninger, som kan leveres med integrerede solceller. Alle produkter er Cradle2Cradle certificeret på sølvniveau. Ingen af materialerne indeholder skadelige stoffer, og de kan genbruges eller indgå i en ny produktionscyklus. De kan også demonteres eller adskilles uden brug af specialværktøj.

To priser på en måned

Det er anden gang inden for bare en måned, at Komproment modtager en pris. Den 19. februar var det konservative medlem af Europa-Parlamentet, Bendt Bendtsen, på besøg hos Komproment for at overrække EU-Prisen SME Star Award 2018 i kategorien start-up.

– Vi er stolte og glade for at have vundet både en international og en national pris i 2018. Miljøprisen er et bevis på, at vores satsning på bæredygtighed er bemærket, og at det har været investeringen værd, siger Niels Heidtmann, eksportdirektør og partner hos Komproment.

Energieffektiv trappeløsning

Byggeriet Energipris gik til Randers-virksomheden Wood Step, der har udviklet en energieffektiv loftstrappeløsning POLAR TOPKARM/POLAR STEP. Loftstrappen er isoleret både i fronten og i tagrummet, så den minimerer problemer med kuldebroer og træk. Den lever op til de øgede tæthedskrav i BR2020 og er PEFC certificeret. Det vil sige, at træet, der bruges i produktionen, kommer fra bæredygtige skovbrug.

– Vi er rigtige stolte over at have vundet Energiprisen. Det er et stort og vigtigt skulderklap, og giver os energi og motivation til at udvikle flere energieffektive produkter, siger Michael Frandsen, adm. direktør i Wood Step.

Byggeriets Klimapris gik Kronospan ApS for en undergulvsplade til vandbaseret gulvvarme. Mens H+H Danmark A/S fik Miljø særprisen for ERGO montagelift, d forbedrer arbejdsmiljøet.