Første forhold
SWAT analysen foretaget i en undersøgelse af statens kunstfond udg. juni 2019, den sagde klart og tydeligt, 1) at Fredericia Teaters kapitalberedskab ikke stod til måls med den stigende omsætning (100 mill kr.) teateret havde opnået, og at det var en stor trussel mod teateret, hvis en scene solgte dårligt, 2) at den hurtige vækst udgjorde en trussel i sig selv og 3) at teateret var alt for afhængig af een mand, nemlig direktøren.

Analysen gav også indblik i en branche som var og er meget svært at begå sig i, at lave budgetter til, p.g.a. mange eksterne forhold.

Man må sige, at undersøgelsen af teateret nærmest er blevet bekræftet.

Tarzan i København væltede Fredericia teater og ja direktøren gjorde ting uden om bestyrelsen, det er det man læser i pressen, men Søren Møller synes ikke at være enig i den udlægning, så ? den dømmende magt i Danmark er ifølge Grundlovens § 3 hos domstolene, har man respekteret dette ?

Andet forhold
Søren Møller advarede i pressen den 24. september 2018 om, at een enkelt forestilling kunne vælte Fredericia Teater, og gav samme beskrivelse af en teaterbranche, som var meget svært at lave budget i, samme konklusioner som Statens Kunstfond gav i 2019.

Spørgsmål til byrådet

_Hvorfor reagerede byrådet ikke på de ovenstående forhold, i forhold som både kreditor og investor ?

_Hvorfor har byrådet trods advarslerne fra direktøren og Statens Kunstfond givet nye lån mv. ?

_Hvorfor var alle i byrådet forhippet vedrørende teateret da det gik godt i København, og med visioner om et nyt operahus på havnen ? For dernæst at vende på en tallerken ?

_Hvorfor har der aldrig været stillet spørgsmål til om billetpriserne måske var for billige ?

_Byrådet siger, at vi skal lære af fejlene, men hvilke fejl ? Hvorfor er byrådet lige pludselig bedrevidende vedrørende teaterdrift ? end både Statens Kunstfond og Søren Møller ?

_Er det troværdigt ?, at et byråd vil bilde borgerne ind, at man som de første i denne verden, kan drive en forretning med en omsætning, der har passeret 100 millioner kroner, uden tilstrækkelig egenkapital og uden risiko for borgernes penge.

_Nu er der et parti (SF) der melder ud, at Fredericia teater fremover igen skal være nr. 1 i Danmark, mens de peger på alle andres fejl, trods de selv var med i rekonstruktionen i 2013, en konstruktion der er ikke holdt en meter. SF kommer ikke selv med opskriften på hvordan det skal skrues sammen, hvem der skal hæfte for risikoen ?, hvem der skal indskyde en tilstrækkelig egenkapital ?, for risiko vil der altid være. Hvis man vil noget stort skal man også tage ansvaret, men det vil SF ikke. Det er som gammel vin på nye flasker.


Kenneth Jensen

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Pierrick Myrtille
Pierrick Myrtille
2 måneder siden

SF var IKKE med i rekonstruktionen i 2013. Den foregik bag lukkede døre, og den hidtidige Bestyrelsesformand – Jane Findahl fratrådte efter Kommunalvalget i 2013.