Forside Erhverv To banker mødes i Fredericia

To banker mødes i Fredericia

DEL
Arkivfoto: Dansk Supermarked Group

Om morgenen tirsdag den 19. marts, parkerer en af FødevareBankens biler fyldt med overskudsmad på P-pladsen bag Jyske Banks afdeling på Danmarksstræde 22 i Fredericia. Her får medarbejderne i banken mulighed for at møde de frivillige fra FødevareBanken og se, hvilke typer varer, de hver dag leverer til socialt udsatte som f.eks. Korskærparken, aktivitetshuset Sønderparken og Fredericia Krisecenter.

FødevareBanken er en madspildsorganisation, der formidler overskudsmad fra industrien til socialt udsatte over hele Danmark – og altså også i Fredericia. Maden fejler intet, men kan af forskellige årsager ikke sælges og doneres derfor til organisationer, der arbejder med socialt udsatte på herberger, væresteder, kvindehjem etc.

Siden 2012 har Jyske Bank haft et samarbejde med FødevareBanken, senest om at mindske madspild i bankens kantiner, samtidig med at de støtter op omkring kampen mod madfattigdom i Danmark. Det betyder bl.a., at Fredericia Krisecenter hver uge modtager frisk overskudsmad fra FødevareBanken til stor glæde for kvinderne og deres børn, der bor der.

Tirsdag d. 19.3. får de ansatte i Jyske Bank-afdelingen i Fredericia så mulighed for at opleve partnerskabet på tæt hånd. Frivillige fra FødevareBanken står nemlig klar til at møde de ansatte og svare på spørgsmål om deres arbejde med at hjælpe sociale organisationer, der arbejder for hjemløse, kriseramte mænd og kvinder, misbrugere, udsatte børn og unge samt asylansøgere. Dagligt kasseres der store mængder mad i fødevarebranchen, hvilket er spild af ressourcer og en belastning for miljøet. Imens er de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper FødevareBanken for at ændre gennem deres samarbejder med bl.a. Jyske Bank. 

Pernille Kærgaard, Afdelingsdirektør i Jyske Bank Fredericia, siger:
”Vi hører meget om Jyske Banks arbejde med socialt ansvar. Det betyder noget for vores medarbejdere at se og møde de frivillige fra FødevareBanken og få nogle konkrete billeder på, hvilken forskel de gør, og hvordan vi som virksomhed er med til at støtte dette arbejde, ” siger hun og fortsætter:

”Partnerskabet med FødevareBanken er sund fornuft, fordi det er med til at øge vores ressourcebevidsthed, samtidig med at det sætter fokus på to meget vigtige emner, nemlig at undgå madspild og at bekæmpe madfattigdom i Danmark. Vi er altså med til at gøre noget godt, samtidig med at vi styrker relationerne til vores lokalområde, siger Pernille Kærgaard.

Direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen er glad og begejstret for samarbejdet med Jyske Bank.
”For at kunne løse en opgave som FødevareBanken, har vi brug for, at erhvervslivet støtter op om vores arbejde. Det gør Jyske Bank og dermed er de med til at tage et ansvar og vise deres medarbejdere og omverdenen, at de gør netop det,” siger hun.

Læs mere på www.jyskebank.dk/csr & www.foedevarebanken.dk

https://danbolig.dk/bolig/fredericia/7000/villa/2452761p018-245
Annonce – klik på billede for at se mere
DEL